Öğrencilerin rengarenk kıyafetleri ve müzikler eşliğinde Gazimağusa Sulu çemberinden Mağusa Gelişim Akademisi (MGA)’ya kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikte öğrenciler birbirinden güzel gösteriler yaptılar. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Doğu Akdeniz Doğa Okulu Müdürü Şansel Fırtınaer’in katıldığı etkinlikte,  Mağusa Gelişim Akademisi Sorumlusu Refik Hazır bir konuşma yaptı. Mağusa Gelişim Akademisi sorumlusu Refik Hazır böylesine bir etkinliğin şenlik havasında ve çocukların etkinlikleri ile taçlanacağını söyleyerek, etkinliğe verdiği destekten dolayı Başkan İsmail Arter’e teşekkür etti.

Etkinlikte Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu halk dansları, 5 yaş grubu dans gösterisi, çocuklardan oluşan akustik orkestra ile hem güzel gösteriler yaptı hem izleyenlere müzik ziyafetti sundu. Mash Up 2 grubunun hazırladığı break dans gösterileriyle coşku daha da yükseldi.

Etkinlik Doğu Akdeniz Doğa Okulları mezunlarından oluşan modern dans gösterileriyle sona erdi. Mağusa Gelişim Akademisi kurulan stantlarda etkinliğe katılanlar hem alışveriş yaptı hem de yiyecek içeceklerden alarak etkinliğe katkı sağlandı.