Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından sürdürülebilir alternatif turizm projeleri çerçevesinde özel ilgi turizmine yönelik olarak 2017 yılında başlatılan turistlerle üreticileri ve yerli ürünleri buluşturma çalışmaları devam ediyor.

Bu çerçevede, bakanlık tarafından Doğancı köyünde yetiştirilen Spunta Patates hasatı etkinliği düzenlendi.

Ülkemizde yetiştirilen ürünlerin turistlere tanıtılması amacıyla düzenlenen hasat etkinliğine, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, CTP Lefke milletvekili Salahi Şahiner, Doğancı Muhtarı Ali Çölaşan, turistler ve üreticiler katıldı.

Etkinlik köy meydanında Lefke Belediyesi Halk Dansları ekibinin folklor gösterisiyle başladı.Ardından Spunta Patates tarlasında hasat gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan turistler, patates hasatını yerinden izledi, patates toplama ve yerli patatesin tadına bakma imkanı buldu.

Etkinlikle ilgili olarak BRT’ye konuşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkemizde turizmi 12 aya yayma çalışmalarının sürdüğüne işaret ederek, kış döneminde ülkemize gelen turistlerin bu tip etkinliklerle ürünlerimizi ve kültürümüzü tanıma şansı yakaladığını söyledi.

Etkinlikte, turistlerin ülkemizdeki patatesin nasıl ne şekilde çıkarıldığını yerinden gördüğünü ve bunun Kıbrıs patatesinin tanıtımına katkı koyacağını belirten Ataoğlu, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.
Ataoğlu, önümüzdeki süreçte, ülkenin diğer bölgelerinde de çeşitli ürünlerde hasat etkinliklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Doğancı Patates Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Bicen de Kıbrıs patatesinin, toprak ve iklim koşulları nedeniyle dünyanın en kaliteli ve lezzetli patatesi olduğunu kaydederek, bu tür patatesin dünyada aranan bir ürün olduğunu vurguladı.