Girne’de bu akşam yaşanan olayda başında ve midesinde rahatsızlık olması nedeniyle hastaneye giden vatandaş, ilk olarak yaşadığı kaza sonucu bileği kesik halde bulunan bir gencin doktor tarafından hastaneden atıldığı ana şahitlik ettiğini, o anları kameraya çekmeye çalıştığı sırada ise güvenliklerin saldırısına uğradığını iddia etti.

Tedavi sırası kendisine gelen vatandaş bahsi geçen doktora hastalığını anlatmaya çalıştığı sırada yine ayni doktor tarafınca hastaneden atıldığını öne sürdü.

Daha önce yine hastaneye gittiğini ve başı ile midesinde problem yaşadığını, bu nedenle tedavi gördüğünü doktora anlatmaya çalıştığı sırada, doktorun “sen mi bilecen ben mi?” şeklindeki ifadelerine maruz kaldığını söyleyen vatandaşla doktor arasında sözlü tartışma yaşandı.

Yaşanan tartışma sonrası vatandaş, doktor tarafınca hastaneden atıldı. DETAY’a konuşan vatandaş Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu aradığını ve konuyla ilgili bilgilendirdiğini belirterek, bakandan “yarın soruşturma başlatacağız” cevabını aldığını ifade etti.

Hastanede serum almak için eline takılan kelebeği bile çıkarmadan, Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne gitmeye çalışan vatandaş, akıl almaz olayı DETAY’a şöyle anlattı:

"GÜVENLİKLER SALDIRDI"

“Hastaneye gittiğimde bileği kesilmiş bir gencin doktor tarafınca hastaneden atıldığına şahit oldum. Bileği çok derin kesilmişti ve kemiği görünüyordu. Yaşanan olayı kameraya çekmeye çalıştığım sırada güvenlikler üzerime saldırdı ve çekim yapamayacağımı söyledi. O sırada bileği kesik durumda olan genci gören ambulans şoförü, inisiyatifini kullanarak Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürdü. Daha sonra doktora sıkıntımı anlattığım sırada geçtiğimiz günlerde hastaneye mide ve baş ağrısı sıkıntısıyla geldiğimi anlattım. Doktor ani bir çıkışla “sen mi doktorsun ben mi?” dedi ve beni de hastaneden dışarı attı.”

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Daha sonra Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu aradığını belirten vatandaş, Sucuoğlu’ndan “yarın gel ifade ver soruşturma başlatacağız”  cevabını aldığını ifade etti.