Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre, Mal sahibi Vakıflar idaresi ile Dome Hotel’i işleten şirket arasındaki 10 yıllık sözleşmenin bitimine az bir zaman kaldı, konuyla ilgili olarak birçok soru yanıt bekliyor. 2008 Yılında CTP Hükümeti görevdeyken ve CTP ‘nin atadığı Yönetim Kurulu ve Genel Müdürü Vakıflarda görevdeyken, ihaleye çıkmadan Dome Otel eski bir CTP milletvekili olan Bayram Karaman’ın başkanlığını yaptığı Dayanışma Turizm  Ltd.’e “kar ortaklığı” sözleşmesi ile verildi. 

İşletme Mukavelesine göre net karın yüzde 30 Vakıflara , yüzde 30 Dayanışma Turizm Ltd.’e ve yüzde 40 yatırım amaçlar için ayrıldı. 

Kıbrıs’ın en güzel yerindeki otel 10 yıl boyunca sadece yüzde 3 kar yaptı ve Vakıflara verilen kar payı günde 200 TL oldu. 10 yıl içinde her personele sadece 1,500 –TL kar payı verildi. Otel’e yapılan yatırımlar da çok yetersiz kaldı. 

Özel olarak Vakıflar ve personel açısından çok başarısız bir dönem oldu ve otel gerekli tamirlerin yapılması için uzmanlar 35 milyon TL gerektiğini bildiriyor. 

Vakıflar İdaresi’nin yasasına göre ihaleye çıkarak otelin gerekli tamirlerinin yapılması kaydıyla kiralanması en uygun seçenek olarak görülüyor. 

Mülk sahibi olan Kıbrıs Vakıflar İdaresi, otel işletmesinin kâr paylaşımı şeklinde değil, kiralama usulü üzere yürütülmesini isterken, otel işletmesi ise olayı milli bir mesele olarak lanse ediyor. 

Ancak bir çok soru da yanıt bekliyor. İşte cevabı aranan sorular: 

- Birçok siyasinin oteli bedava kullandığı, düğünlerini ve toplantılarını bedavaya yaptığı doğru mu? 

- Vakıflara ve işçilere kâr payı ödememek için gelirlerin düşük gösterildiği doğru mu? 
- Kâr payını düşük göstermek için dışardan fatura kestirdiği doğru mu? 
- Otelin altının denizin etkisiyle yıpranıp suların plajın kolanlarının içine girdiği ve yıkılmak üzere olduğu doğru mu? 
- İşçilerin haklarını koruyorum diyen yönetimin, işçilere kâr payı olarak günde sadece 2 TL ödediği doğru mu?