Ülkenin iç kesimlerinde, yarın ve Salı sabahı don olayı bekleniyor. Yarın ayrıca, kuzey kesimlerde hafif sağanak olabilir.

Meteoroloji Dairesi’nin 11 Aralık’a kadar sürecek dönemi kapsayan hava tahmin raporuna göre, yarın Kuzey kesimlerde hafif sağanak bekleniyor.

Bölge genellikle yüksek basınç sistemi ile soğuk ve nemli havanın etkisinde olacak. 10–11 Aralık tarihlerinde ise hava alçak basınç sistemi ile serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Yarın hava parçalı bulutlu olurken, Kuzey kesimler günün ilk saatleri yer yer hafif sağanak yağmurlu zamanla az bulutlu olacak.

Pazar açık az bulutlu geçecek, sabah saatlerinde iç kesimlerde don olayı bekleniyor.

Pazartesinden Çarşambaya kadar havanın açık ve az bulutlu, haftaya Perşembe ve Cuma ise parçalı bulutlu olması bekleniyor.

İç kesimler ve sahillerde yarın havanın 14 – 17 derece; diğer günlerde ise 18 – 21 derece dolaylarında seyretmesi öngörülüyor.

Rapora göre hafta sonu rüzgârın günü kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli Cumartesi günü öğleye kadar yer yer fırtına şeklinde, diğer günlerde ise Kuzey ve Batı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.