Demokrat Parti (DP) Kadın Örgütü, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle Başkent Lefkoşa başta olmak üzere, birçok ilçede Atatürk Büstlerine çelen sundu.

Başkent Lefkoşa’da gerçekleşen çelenk sunma etkinlikleri DP Genel Merkez Amiri Ender Denktaş Vangöl başkanlığında gerçekleşti.

DP’den yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa’da sabah saatlerinde sırasıyla Atatürk Anıtı ve Zübeyde Hanım büstünü ziyaret eden DP Kadın Örgütü temsilcileri, anıta ve büste çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Gün dolayısıyla açıklama yapan DP Genel Merkez Amiri Ender Denktaş Vangöl, dünyadaki tüm kadınların yaşadıkları zorluklara dikkati çekerek, fırsat eşitsizlikleri ve ayrımcıkla karşı karşıya kaldığını, bu tür sorunların aşılması için de kadınların birlikte ortak bir duruş sergilemesi gerektiğine işaret etti.

Kıbrıs Türkünün var oluş mücadelesinde, cephede ve cephe gerisinde yerini alan, vatanı ve bayrağı için mücadele veren Kıbrıs Türk Kadını’nın önemine de işaret eden Vangöl, “Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesinde, Kıbrıs Türk kadınının emeği büyüktür. Yokluktan var olma çabası içerisinde mücadele veren Kıbrıs Türk kadını, o dönemdeki o zorlu şartlarda Mücahidini ve Türk askerini kucaklayarak ve onlara her türlü yardımı kendi emekleri ile yaparak yanlarında durmuş, sırasında cepheye silah taşımış, sırasında tüm köy halkını doyurmuştur. Bu anlamda emektar Türk kadınlarının bu mücadeleleri hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi. 

Denktaş Vangöl, toplumda halen var olan tüm sorunlara duyarlı olarak, hassasiyetle eğilen Kıbrıs Türk Kadınının varoluş mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti.