Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü (DPÖ), Hanehalkı İşgücü Anketi kapsamında hanelerin seçiminde kullanılacak çerçevenin güncelliğini sağlama amacıyla bugünden başlayarak blok tarama (adres listeleme) çalışması yapacak.

Adres listeleme çalışması 3 Eylül’e kadar sürecek.KKTC genelinde tesadüfi olarak seçilmiş bloklarda gerçekleştirilecek ve listeleme çalışmasında Devlet Planlama Örgütü tarafından görevlendirilen anketörler görev alacak.

Anketörler, talep edildiğinde gösterilmek üzere, beraberlerinde Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü mührü bulunan görev rozetleri bulunduracak.

Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü, Maddi ve manevi çaba gerektiren çalışmanın başarısının, hane halklarının vereceği doğru bilgilere bağlı olduğunu belirterek, bu kapsamda Devlet Planlama Örgütü tarafından görevlendirilen anketörlere gerekli kolaylığın gösterilmesinin çalışmanın amacına ulaşmasına katkı sağlayacağı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, kamuoyunun bu konuda gerekli ilgi ve duyarlılığı göstermesi istendi.Açıklamaya göre, özellikle işgücü piyasasının izlenmesinde temel veri kaynağı olan Hanehalkı İşgücü anketleri, DPÖ İstatistik ve Araştırma Dairesi tarafından her yıl ekim ayında düzenli olarak uygulanıyor.

Bu çerçevede, Hanehalkı İşgücü Anketleri ile ekonomik politikayı belirleyenlerin ve ülke ekonomisini değerlendirenlerin kullanımı için nüfusun işgücü açısından durumunun ortaya konduğu belirtilen açıklamada, ayrıca istihdamlar ve işsizlere ilişkin ayrıntılı bilginin derlenip kamuoyu ile paylaşıldığı vurgulandı.