Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, deniz ulaşımının daha aranır olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Bakanlığından verilen bilgiye göre, Dürüst, Girne’de Turizm Limanı, Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı ile Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Ltd. Şti’ni ziyareti sırasında yaptığı ikinci açıklamada, “sorunlar özele inildiğinde, aynı. Bir gerçek varsa artık kamuoyunda da bunu yüksek sesle söylememiz gerekir ki, Limanlarımız istenilen seviyede değildir” dedi.

Yetkililerden bilgi aldıklarını söyleyen Bakan Dürüst, “Arkadaşların bize ilettiği gerekliliklerin, gerçek gereklilikler olduğunu gözlemledim” diye konuştu.

Her şeye rağmen limanda birçok hizmet verildiğini,  ülke ticaretini ilgilendiren yük taşımacılığı ve az da olsa yolcu taşımacılığının devam ettiğini; burada çok daha yoğun liman hizmetlerinin verilebileceğini belirten Bakan Dürüst, “Girne Turizm Limanını masaya yatıracağız. Bunu açıkça ifade edebilirim” dedi.

Limanlar konusunda yeniden yapılandırma çalışmalarına başlayacaklarını vurgulayan Bakan Dürüst, yeniden yapılandırmanın, Türkiye ve dünyadaki örneklerinde olduğu gibi, hizmet ve kaliteyi öngören şekilde olacağının altını çizdi.

Ada ülkesi olan KKTC’de, denizden yeteri kadar faydalanılamadığını dile getiren Bakan Dürüst, “Deniz ulaşımının daha aranır olması, daha kaliteli koşullarda hizmet vermesi hedefimizdir. Limanlara el atma zamanı gelmiştir. Limanlarımızın hizmetlerini çok kısa zamanda daha etkili hale getirmek için çalışacağız” diye konuştu.