Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Osman Amca  başkanlığındaki Kıbrıs Türk İnşaat  Taşeronları Birliği (KTİTB) heyetini  kabul etti.

DÜRÜST

Bakanlığından yapılan açıklamaya göre,  Kemal Dürüst kabulde yaptığı konuşmada,  Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği’nin yasasının, kısa bir süre önce hayat bulmasından  duyduğu memnuniyeti  dile getirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst,  KTİTB Yasasının çıkarılmasının Bakanlığın görevleri arasında olduğunu belirterek, KKTC’nin hızla geliştiğini, bu büyüme ve gelişmeyi destekleyen sektörlerden birinin de  inşaat sektörü olduğunu, bu güne kadar bu sektörün kurumsallaşması adına yasal düzenleme yapılmamış olmasının  büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.

“Bizler bu geç kalınmış eksikliği giderdik” diyen Dürüst, yasal düzenlemenin tüzüklerle dizayn edilmesi noktasında da hukuksal boyutta çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Dürüst, Birliğin, yasalar çerçevesinde görev yapması amacı ile Birlik Başkanı ve üyelerinin özverili çalışmaları ve bu yöndeki kararlı istencin takdir edilmesi gereken bir davranış olduğunu ifade etti.

AMCA

KTİTB Başkanı  Osman Amca,  Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yasasının tamamlamasında  büyük emeği ve katkısı nedeniyle Bakan Dürüst’e teşekkür ziyaretinde bulunduklarını kaydetti.

Amca, Birliğin yasasının özellikle Bakan Dürüst’ün katkıları ve kararlı duruşu sayesinde tamamlandığını belirterek, bundan sonraki adımın, yasanın tüzüklerinin hazırlanması olduğunu, tüzüklerin hazırlanmasında da Bakan Dürüst’ten yardım talep ettiklerini ifade etti.