Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, Girne-Değirmenlik dağ yolunda yaşanan kazanın sorumlusu tır şoförünün cezasını çekmek üzere Türkiye’ye iade edilmesi kararını eleştirdi.

Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, hükümeti, girişiminden derhal vazgeçmeye ve öğrenci taşımacılığı ile ilgili yeni öğretim yılında sorun yaşanmaması için derhal acil önlemler almaya çağırdı.

Yaşanan acı olayın sorumlusu tır şoförünün Türkiye’ye iade edildiği takdirde altı yılı aşacak olan ceza mahkumiyetinin iki yıldan az bir süreye indirileceğini belirten Elcil, yaşanan kazada üç suçsuz insanın hayatını yitirdiğini, yaralanan öğrencilerin tedavisinin hala sürdüğünü anımsattı.

Yaşanan acının tüm toplumun yüreklerine kazındığını belirten Elcil, “İşlenen suç ortada iken bu konuda UBP-DP Hükümeti’nin suçluyu iade etme girişimi kamuoyu vicdanında ciddi bir yara açmıştır” dedi. Elcil şunları ileri sürdü:

“Suçluyu iade girişimi, Kıbrıs’ın kuzeyine gelip, suç işleyenlerin korunduğu bir sürece dönüşmüştür. Yapılanın yasalar önünde bir sıkıntı yaratmaması, olayın toplum vicdanında meşru olduğu anlamı taşımamaktadır. Bu bir trafik kazası değil, bir cinayettir. Katledilen ve yaralanan insanların çektiği acıların bedeli bu kadar ucuz değildir. Ülkenin her alanı istismar edilirken, insan hayatının siyasi istismar konusu yapılması vicdansızlıktır.

Yeni ders yılına hazırlıkların yapıldığı bu günlerde öğrenci taşımacılığı konusunda hiçbir çalışma yapmayan UBP-DP Hükümeti, bu cinayeti işleyeni korumakla suçunu daha da büyütmüştür. Bu girişim, suça teşviktir.”