Tarım Dairesi, 6-12 Ekim tarihleri arasındaki yerli ve ithal tarım ürünlerinin denetim sonuçlarını açıkladı.

Buna göre; ithal ürünlerden nektarin, elma, üzüm, armut, ayva, kavun, yeşil lolorosso, çeri domates, cennet meyvesi, havuç, erik, kırmızı pul biber ve arpa olmak üzere 59 ithal üründen alınan numunelere yapılan analizlerde 56 ürünün temiz olduğu, 3 üründe ise limit üstü kalıntı tespit edildiği belirtildi.

Limit üstü kalıntı tespit edilen Nuri Ersoy Ltd. Ait Arapkızı Elma imha edilirken, Kemal Palamut Ltd ait Golden cinsi Elma ve havuç menşeine iade edildi.

Yerli ürünlerden nar, marul, domates, kapya biber, brokoli, nane, kabak, maydanoz, pazı, biber, molehiya, salatalık, pancar ve böğrülce olmak üzere 29 numuneye yapılan analizlerde 20 ürün temiz çıkarken, 9 üründe limit üstü kalıntıya rastlandı.

Limit üstü kalıntı tespit edilen farklı üreticilere ait nar, maydanoz, pazı ile ıspanak ürünlerinin hasadı bir sonraki tahlile kadar durdurulurken, geçen hafta yapılan analizde limit üstü kalıntı çıkan nar ürünündeki verilerin limit altına inmesi nedeniyle hasatlarına izin veridi.

Geçen Hafta yapılan tahlilde yine limit üstü çıkan molehiya ve salatalık ürünleri 3’üncü denetimde de kirli çıkınca imha edildi.