Yazılı açıklamasında, her ilçede üniversite olmasına karşın, İskele bölgesine üniversite izni verilmemesini ve yer tahsis edilmemesini eleştiren Emiroğluları, daha önce bölgeye fakülte açmak için müracaat eden bazı üniversitelerin hükümetin yanlış tutumundan ve halkın yanlış bilgilendirilmesinden dolayı vazgeçtiklerini dile getirdi.

Bölgeye üniversite amacıyla tahsis edilecek yerlerin, bölge halkının da rızasıyla daha mütevazı araziler olması ve ihale sürecinin bir an önce karara bağlanması gerektiğini kaydeden Emiroğluları, “Bölgenin ekonomik ve gelişimine yarar sağlayacak üniversitelerle halkı bir an önce buluşturmanın yolu açılmalıdır” dedi.

Emiroğluları, şunları kaydetti:

“TKP Yeni Güçler olarak 7 Ocak 2018’den sonra hükümete geldiğimizde, İskele öncelikli olmak üzere tüm üniversitelerin hem eğitim kalitesini, hem ekonomik yapısını güçlendirileceğiz. Ülkemizde daha çok üniversiteden ziyade, daha kaliteli ve öğrenci odaklı bir eğitim politikası izleyeceğiz. Özellikle vakıf üniversitelerinin özerkliğini sağlayacak gerekli yasaları yapmak en önemli icraatlarımızın başında yer alacak. Üniversitelerden gelecek olan özellikle sosyo ekonomik yapıyı ve ekonomik getiriyi ilçelerde homojen kalmasını sağlayacağız”. 

Üniversite sayısının ülke boyutu ve gerçekleri ile orantılı olarak ele alınacağını da kaydeden Emiroğluları, üniversite enflasyonuna yol açan gelişmelerin denetim altına alınacağını, daha çok öğrenciyi adaya çekebilmek adına gerekli altyapı çalışmalarının yapılarak ülkenin gerçek anlamda bir eğitim adası haline dönüştürüleceğini ekledi.