Halkın Partisi Toplumsal Cinsiyet Eşitiliği Komitesi (HP-TCEK), Dünya Engelliler Haftası nedeni ile “Engelsiz Yaşam Mümkündür” isimli bir panel düzenliyor. Panelde, ülkemiz engelli vatandaşlarının yaşamın çeşitli alanlarındaki zorlukları ve bunlara çözümlerin neler olabileceğine dair değerlendirmeler yapılacaktır.

HP-TCEK, ülkemizde yaşayan herkesin adalet ve eşitlik ilkesine dayalı, evrensel hak ve özgürlükler temelinde, toplumsal barış ilkesine uygun olarak yaşayacağı insan odaklı politikalar üretmek için çalışmalar yürütmektedir. Bu bağlamda Komite, coğrafyamızdaki herkesin ve her kesimin ayrımcılığa uğramadan yaşabileceği bir gelecek için engelli vatandaşların yıllardır çözülemeyen sorun ve sıkıntıları dinlemek ve bunlara çözüm üretmek adına bir adım olarak bu paneli düzenleme kararı almıştır.

23 Mayıs 2018, Çarşamba akşamı saat 18:30’da, Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Emekliler Derneği (KTED) Lokali’nde yer alacak olan panele konuşmacı olarak Bahire Coşkuner Doğru ( Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı), Barış Başel ( Sosyal Hizmetler Uzmanı ), Günay Kibrit ( Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği), Melek Çaluda (Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği), Orkun Bozkurt ( Halkın Partisi – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi ) ve Ömer Suay (KKTC Engelliler Dayanışma Derneği ) katılacaktır.

Moderatörlüğünü Orkun Bozkurt’un yapacağı panelde, kamusal yaşam, sanat, siyaset, spor ve eğitim alanlarında engellilerin yaşadığı sorunlar konuşulacaktır.
İşaret dili çevirmeninin de hazır bulunacağı panele, tüm halk davetlidir.