Suna Erden

Girne Akçiçek Hastanesi’nde hemşireye enjektörle saldırdığı öne sürülen Levent Güler, teminat için mahkemeye çıkarılırken, olayda kasıt olmadığını öne sürdü 

Girne Akçiçek Hastanesi’nde önceki gün 4 yaşındaki oğlundan birçok kez kan almaya çalışırken canını yaktığı gerekçesi ile damar yolu iğnesini G.S. isimli hemşirenin eline sapladığı öne sürülen Levent Güler dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Yaralama” ve “Rahatsızlık” suçlarından teminata bağlanan zanlı mahkeme Sonrası Star Kıbrıs’a konuştu. Yaşananları anlatan Güler, olayda kasıt olmadığını öne sürdü. 

POLİS, "İĞNEYİ HEMŞİRENİN ELİNE SAPLADI” 

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Varol, Levent Güler’in “Yaralama” ve “Rahatsızlık” suçlarından tutuklandığını anlattı. Polis memuru İbrahim Varol, zanlı Güler’in oğlunun önceki gün yüksek ateş şikâyeti ile yatmakta olduğu Dahiliye Servisi’nde birden çok kendinden kan almaya çalışan hemşireye “Ne yapıyorsun sen, deliminsiniz, Allah belanızı versin hepinizin, sen nasıl hemşiresin manyaklar” sözlerini kullanarak rahatsızlık verdiğini söyledi. Varol, daha sonra zanlının hemşire G.S.’nin sağ eline oğlunun üzerinde bulunan damar yolu açma iğnesini sapladığını kaydetti. Soruşturmayı yürüten polis memuru, zanlının tutuklandıktan sonra gönüllü ifade verip suçunu itiraf ettiğini belirterek, Levent Güler’in yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu. 

TEMİNATA BAĞLANDI 

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 3 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 20 bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi. 

"BİLEREK YAPMADIM "

Mahkemenin ardından teminatla serbest kalan Levent Güler, iddiaları kabul etmediğini söyledi. Güler, enjektörü kasıtlı olarak hemşirenin eline batırmadığını, kaza olduğunu öne sürdü. Güler şunları ifade etti: “Olaydan bir gün önce oğlu akşam saat 16.00 gibi oğlumu yüksek ateş şikâyeti ile Girne Akçiçek Hastanesi’ne götürdüm. Hiç bir şey olmadığını söylediler ve ateş düşürücü verip bizi eve gönderdiler. Gece oğlumun rahatsızlığı arttı ve biz ateşini düşürmek için buzlu suyla yıkadık. Buna rağmen ateşi düşmedi. Sabah saat 04.00 sıralarında tekrar hastaneye gittik ve sadece serum bağladılar. Sabah saat 09.00’a kadar çocuğa başka hiçbir şekilde müdahale etmediler. Bizim söylememiz üzerine çocuktan kan aldılar ve bir hemşire geldi ağzı açık bir iğneyle çocuğun kolunu sıkarak kan almaya çalıştı. Bende sinirlendim, iğneyi aldım, attım ve bu sırada hemşirenin eline saplandı. Allah belanızı versin dedim ve çocuğumu olarak özel bir hastaneye götürdüm. Orada 15 dakika içerisinde orta kulak iltihabı ve boğaz enfeksiyonu teşhisi kondu.39,4 derece ateşle oğlumu özel hastaneye yatırdık. Bize çok geç kalındığını, belki sol kulağında yüzde 30 oranında işitme kaybı olabileceğini söylediler. Allah belanızı versin diyerek hakaret ettiğimi kabul ediyorum ancak kasıtlı bir şekilde hemşireye iğne batırmadım.”