Ercan Havalimanı’nın sözleşme süresi, ek sözleşme ile dört yıl daha uzatıldı.

Konulya ilgili BRT’de katıldığı Sabah Haber’de Damla Soyalp’ın soruları yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Ercan Havalimanı’nın 25 yıl olan sözleşme süresinin ek sözleşme ile 29 yıla çıkarıldığını doğruladı.

Sözleşmenin uzatılmasının dörtlü koalisyon hükümetinin yarattığı bir durum olmadığını, dönemin hükümeti tarafından yapıldığını kaydeden Bağzıbağlı, sözleşme uzatıldığını dönemde Halkın Partisi’nin konuyla ilgili bazı şikayetleri olduğunu, şu anda da konuyla ilgili soruşturma yapıldığını söyledi.

Bağzıbağlı, “Ek sözleşme Bakanlar Kurulu tarafından onay alınıp da atılan imzalardır. Yani yasallığı tabi ki var ancak sözleşmenin içerisine koyduğunuz maddelerin, girdiğiniz tahhütlerin ne kadar kamu yararı, ne kadar toplumu zarara uğratıp uğratmadığı konusu tartışmaya açık olabilir. Bu da ilgililer tarafından soruşturulması gereken birşeydir” dedi.

Bağzıbağlı, Tahsin Ertuğruloğlu’nun bakanlığı döneminde Ercan Havalimanı’nda devletin neredeyse bedava yapabileceği denetimin 11 milyon 250 bin dolara yaptırılması ile ilgili de soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.