Otelciler Birliği AsBaşkanı Ercan Turhan katıldığı bir TV programında yılbaşında otellerin durumu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Turhan, KKTC'de ki otellerin birçoğunun batma noktasına geldiğini ve kilit vurma noktasına geldiğini aktardı.

"Çalışanlarımızın maaşlarını ödemekte zorlanıyoruz" diyen Turan çalışan personellerinin evlerine ekmek götüremediğini söyledi.

Hiçbirşeyin halkın sağlığından daha değerli olmadığının altını çizen Turhan "Biz Otelciler Birliği olarak yılbaşı döneminde misafirlerimizi yüzde yüz kontrollü bir şekilde getirebilecek bir taslak oluşturduk, bu taslağı Başbakanımız Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanımız Ali Pilli ve ve Turizm Bakanımız Fikri Ataoğlu ile paylaştık ve onlar da çok destek oldular" dedi.

Otelciler Birliği As Başkanı Ercan Turhan paylaştıkları taslak hakkında şunları aktardı;

Turhan, yılbaşı haftasında yapılacak charter operasyonlar için hükümete sundukları taslakta maksimum 15 uçak ve 2 bin 500 kişiyle sınırlandırılmış bir operasyon olduğunu söyledi.

Turhan, Başbakan, Sağlık Bakanı ve Turizm Bakanı’nın sunulan taslağı olumlu karşıladığını da kaydetti. Havalimanından otellerin kendi araçlarıyla hiç kimseye temas etmeden yolcuları transfer ederek otele yerleştirebileceklerini kaydeden Turhan, Türkiye’den gelen misafirlerin zaten çift PCR ile geldiklerini söyledi.

Turhan otelciler olarak bu tedbirlere ilave tedbir olarak misafirlerin otelden çıkarılmaması ve gerekirse bunun Güvenlik Kuvvetleri ile denetlenebilmesi noktasında talepleri olduğunu kaydetti.

Turhan şöyle devam etti: “Personellerimizi de otellere yerleştirelim, onları da otel dışına çıkarmayalım” dedik. 

Personellerimiz yılbaşı haftasının ardından 7 gün daha otelde kalsın ve sonra otelden çıkaralım dedik. 

KKTC halkının sağlığı her şeyden önemli ama bir çarkı döndürebilmemiz için bu operasyonlara başlamamız gerek. 

Sağlık Bakanı Ali Pilli zaten her seferde charter operasyonlarından memnun olduğunu söylüyor. 

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’ndan bir yol haritası çizmesini ve bu operasyonları ufak ufak da olsa başlatmasını istiyoruz” diye konuştu.

"Bir an önce karar alınmalı"

Turhan, yılbaşı haftasının sonrasında da kurulun izin vereceği sayıda charter uçuş ile bu operasyonlara devam etmek istediklerini ifade ederek “nasıl üniversitelerde yüz yüze eğitim için bir 
takım adımlar atıldı bizim için de sağlık koşullarına uyarak bir takım adımlar atılmalı. Tüm bakanlar bu konuda hep pozitif yaklaşıyorlar ama çok geç kalmadan yılbaşı haftasını charter uçuşlarla 
gerçekleştirmek istiyoruz. Bugün yarın kararın açıklanması gerek ki biz de bu operasyonları yapalım. Geçenlerde bir basın toplantısı yaptık. Orada da turizm ve yan sektörlerinin ne durumda olduğunu anlattık. 
Bizim bu turizm döngüsünü döndürmemiz gerek. Halkımızın sağlığını riske etmek istemiyoruz ancak biz de çarkın dönmesini istiyoruz.

Bu operasyonlar bizim için bir can suyu, hiç olmazsa bu operasyonları yaparak vergilerimizi olsun ödemek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı

Otelciler Birliği AsBaşkanı Ercan Turhan 17:30'da Gündem Kıbrıs canlı yayınında konuk olacak