CTP Gençlik Örgütü, yeni dönem gençlik politikalarını belirlemek üzere Girne Dome Otel’de dün çalıştay düzenledi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Çalıştaya Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, MYK üyeleri,Gençlik Örgütü yöneticileri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 
Çalıştay, kayıt ve açılışın ardından giriş konuşmaları ile devam etti. Oluşturulan çalışma masalarında konular, tespitler ve önerilerle birlikte tartışmaya a açıldı ve öğlen yemeğinin ardından çalışma grupları sunumlarını yaptı.

Katkı koyan gençlere katılım belgelerinin takdim edildiği resepsiyonun ardından çalıştay son buldu. CTP Gençlik Örgütü’nün düzenlediği çalıştayda, Eğitim, Ekonomi, Sosyal ve Kültürel Alanlar, Aile İlişkileri ve Özerk Gençlik, Katılım ve Aktif Yurttaşlık masaları oluşturuldu.

ERHÜRMAN: “BU NESİL APOLİTİK DEĞİL”

Gençlik Örgütü’nün düzenlediği çalıştayda konuşan Genel Başkan Tufan Erhürman, yeni nesille ilgili sık sık dile getirilen, “Bu nesil apolitik” sözünün gerçeği yansıtmadığını, yeni nesil gençliğin farklı politize olmuş bir gençlik olduğunu vurguladı.

Son 25-30 yılda iletişim ve ulaşım olanaklarında yaşanan gelişmelerin gençlikle ilgili söylenilen her şeyi alt üst ettiğini belirten Erhürman, aynı dönemde ortalama yaşam ömrünün de etkilendiğini ve uzadığını söyledi.

Erhürman, gençlerin nasıl politize olduğunu anlamaya çalışmadıkça bilinen mevcut ezber söylemlerin devam edeceğini ancak sorunlara bu şekilde kalıcı çözüm bulunamayacağını kaydetti.

Gençlik politikalarını üretecek olanın yine gençler olacağını dile getiren Tufan Erhürman, CTP’nin, gençlerin üreteceği bu politikaları parti politikası haline getireceğini vurguladı.

Gençlerin ürettiği politikaların rapor halinde sunulmasını heyecanla beklediğini ifade eden Erhürman, buradan çıkacak verilerle kendi politikalarını birleştireceklerini söyledi.

TOMGÜSEHAN: “BUGÜNÜ KONUŞUP YARINI ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”

Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan ise konuşmasında çalıştaydan çıkacak raporlar sayesinde bugünü konuşup yarının politikalarını şekillendirme şansı yakalayacaklarını kaydetti.

Çalıştaydaki beş masada da birbirinden önemli konuların görüşüldüğünü belirten Tomgüsehan, katkı koyan tüm sivil toplum örgütü temsilcilerine de teşekkür etti.

CTP’nin ve toplumun tüm kesimlerinin doğru gençlik politikası ortaya koyması için tüm sorunları bir araya getirip onlarla beraber bir kılavuz haline getirilmesini planladıklarını ifade eden Tomgüsehan, tüm masalarda ortaya çıkan görüşler neticesinde politikalarını şekillendireceklerini söyledi.