Cumhuriyetçi Türk Partisi bölgelerde başlattığı halk toplantılarına dün akşam Kalkanlı’da devam etti. Kalkanlı köy kahvehanesinde gerçekleşen toplantıda Genel Başkan Tufan Erhürman, yurttaşlarla bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirdi. Genel Sekreter Erdoğan Sorakın’ın da yer aldığı toplantıya MYK üyeleri ile bölge milletvekilleri ve yöneticileri de katıldı. Kalkanlı halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda hükümetin kamu yararına aykırı icraatları, hukuk dışı uygulamaları ve tüm bunlar olurken sessizliğe bürünmüş olması konuşuldu. Hükümetten en kısa süre içerisinde kurtulmak gerektiği görüşünü paylaşan yurttaşlar ise artık temiz, hesap verebilir, planlı, projeli bir yönetim istediklerini belirtti. Genel Başkan Tufan Erhürman gelen soruları da yanıtlayarak partinin yeni dönem politikalarını aktardı.

ERHÜRMAN: "ÜLKE TARİHİNİN EN KÖTÜ HÜKÜMETİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “ülkemiz son 16 aydır tarihinin en kötü yönetimi ile karşı karşıya” diyerek UBP-DP hükümetinin ülkeyi ileriye taşıma, halka huzur ve güven verme, ülkede demokrasi ve insan hakları ile adaleti hakim kılma gibi bir anlayışının olmadığını belirtti. Erhürman, hükümetin her gün aldığı kararlarla ve yaptığı uygulamalarla yeni skandallara imza attığını kaydetti.

Hükümetin tek derdinin koltuk olduğunu belirten Erhürman, bu nedenle göreve geldikleri günden beri siyasi destek devşirmek amacıyla ülkeyi parselleyip yandaşlarına peşkeş çekmekle meşgul olduklarını söyledi. Adaletsiz ve yasa dışı tavırları kendine alışkanlık edinen hükümet üyelerinin aldıkları kararların mahkemelerce durdurulduğunu ifade eden Erhürman, “Yılların getirdiği kötü alışkanlıklarla yönetilen bu ülke bu şekilde ayakta duramaz. Bu yapı ile bu ülkenin ileriye gidemeyeceği artık çok açık. Ülkenin geleceği için planlı ve programlı üretim, turizm ve eğitime özel önem vereceğiz. Durmadan ‘yapamazsınız’ diyorlar bize. Biliyorlar ki yapmamızı engellemelerinin tek yolu öz güvenimizi zedelemek, yapamayacağımızı kabullenmemizi, içselleştirmemizi sağlamak. Ama bizim öz güvenimiz tam. Çalışacağız ve yapacağız” dedi.

"POLİTİKA HALKLA BİRLİKTE YAPMA İRADESİNİ GÖSTERMEKTİR"

Yapılanların tamamının hesabının sorulacağını, “yapanın yanına kar kalır” anlayışının yıkılacağını söyleyerek yurttaşları ülkeye ve geleceğe sahip çıkmaya davet eden Erhürman, “artık her şey bitti, bu ülkede hiçbir şey olmaz diyenlere ve bunları söyleyerek politika yaptığını sananlara kulak asmayın. Politika halka yapamayacağını söylemek değil, halkla birlikte yapma iradesini göstermektir. Ülkenin dört bir yanında en olumsuz koşullarda üretmeye devam eden insanlarımız var. Bütün mesele tek tek gösterdiğimiz yaratıcılığı, üretkenliği dayanışma içerisinde toplum olarak göstermeyi örgütlemektir. Kıbrıs Türk halkı bunu yapabilecek potansiyele sahiptir” dedi.