Karpaz Bölgesine gerçekleştirdiği ziyarete değinen Başbakan, bazı işletmelerin daha önceden alınan yıkılma kararı olduğunu anımsatarak, burada yıkılı yerler nedeniyle oluşan çöplerle ilgili bir protokol olmadığı ve çöp birikimi olduğuna dair duyumlar nedeniyle incelemeye gittiğini söyledi.

Başbakan, Altın Sahil’de inşaat yapılmasının mümkün olmadığının altını da çizdi.Başbakan Erhürman, Kuzey Kıbrıs Turizm Stratejisi 2024 Çalıştayına ilişkin de açıklamada bulundu. Erhürman, “2017 yılı verilerine göre ihracat 105,6 milyon Dolar, 1 miyar 778 milyon Dolar da ithalatımız var. Ada ülkeleri her zaman dış ticaret açığı verir ama arada ciddi bir uçurum var. Biz ayaktayız çünkü yükseköğrenim ve turizm var. Aradaki açık da TC’den gelen yardımlarla kapanır” ifadelerine yer verdi.

Erhürman, “Ama biz turizme gereken önemi atfediyormuyuz ‘hayır’. Biz turizmimizi kimliklendirebildik mi? Ne yiyecek, içecekler. Zeytinyağı zivaniya palüze sucuk vs’ye muhakkak ulaşmalıdır. Turist bizi neden tercih etsin. Doğru ve cazip cevap üretemediğimiz sürece turistin buraya gelmesi tesadüftür. Direkt uçuş yok bilet fiyatları yüksek, tüm bunlara rağmen turistin gelebilmesini sağlamak lazım” dedi.

Başbakan Erhürman, tanıtım stratejisinin iyi planlanmasının önemini de vurguladı.