CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet dün Yeşilırmak köyünü ziyaret etti.

CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın da eşlik ettiği, gün boyu süren gezide, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Örgüt Sekreteri Erkut Şahali ve milletvekilleri Mehmet Çağlar, Armağan Candan, Hüseyin Erçal ile Lefke İlçe Başkanı Vehit Nekipzade yer aldı.

İlk olarak Yeşilırmak 5 Eylül Meydanı’nda halkla buluşan Genel Başkan Erhürman, burada gerçekleştirilen sohbette bölgenin turizm ve üretim aracılığıyla kalkınması üzerinde durdu.

Yurttaşların sorularını da yanıtlayan Erhürman, parti politikaları hakkında bilgi verdi.

Sohbetin ardından Yıldız Kabaran (Yeşilırmak) ambalajlı su üretim tesisleri ve Ersoy Hoca’nın Organik Çiftliği gezilerek üretim ve hizmetler konusunda bilgi alındı.

Yeşilırmak Sınır Kapısı ve sahil bölgesinde de incelemelerde bulunan CTP heyeti, kıyıdaki esnafla sohbet ederek sorunları dinledi.

ERHÜRMAN: “TURİZM VE ÜRETİME DAYALI KALKINMA”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP’nin bu yeni dönemde politikalarını özellikle Hisarköy’den Yeşilırmak’a kadar olan bölgede ve Karpaz’da temelde turizm ve üretim üzerine kurguladığını kaydetti.

Lefke’nin ülkede kapladığı küçücük alanda tarımsal üretimin çok önemli bir kısmını sağladığını belirten Erhürman, bu bölgenin turizm ve tarım açısından desteklenmesi durumunda bugünkünün çok ötesinde bir potansiyelin ortaya çıkacağını belirtti.

Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bölgede farklı ürünlerin yetişmesine uygun toprak var. Bu toprağın en iyisini üreteceği koşulları yaratmamız lazım. Bugün organik tarım artık gelir getirmeye başladı. Bunu bu bölgede yaygınlaştırmak gerekiyor. Bu güzel coğrafyada turizme baktığınızda memleketteki yatak kapasitesinin çok azı burada. Bu kapasitenin de maalesef yüzde onu dahi kullanılamıyor. Peki, bu bölge turizm açısından turistlerin bu kadar az ilgisini çekecek bir bölge midir? Yani turist aslında buraya geldiğinde ‘cennete geldim’ demez mi? Ama nasıl yapacağız da turisti büyük otellerde tıkılıp kalmak yerine, hem yerli tarımsal ürünlerimizle, hem denizle, hem tarihle, hem dağla ve hepsinden önemlisi insanımızla, kültürümüzle buluşturacağız? Bizim bütün meselemiz bu bölgede üretime ve turizme dayalı bir bölgesel kalkınma modelini planlamaktır. Bunu da ancak sizden alacağımız bilgilerle ve sizinle birlikte yapabiliriz.”

Bölgedeki gençlerin turizm ve tarım alanında yatırım yapmasının bir program çerçevesinde teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Erhürman, “Bu yüzden göreve geldiğimizde bir plan çerçevesinde gençlerin bu alanlardaki yatırımlarını teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KAYA: “BU SÜRDÜRÜLEMEZ YAPIYI ARTIK AŞMAMIZ GEREKİYOR”

Açıklamaya göre, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise yaptığı konuşmada, “Veriler ortada. Lefke ilçesi yüzde 5’lik bir alana sahiptir ama ülkedeki üretimin yüzde 35’i buradan sağlanıyor. Bu da önemli ve ilçemizin bu önemini devam ettirip geliştirmek zorundayız. CTP bunun üzerine ciddi bir şekilde çalışıyor. Çünkü gelinen noktada artık devlete yönelik istihdamlardan öte insanların kendi ayakları üstünde duracakları bir yapıya ulaşmak gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Kaya, “Deniz bitti diyebileceğimiz bir noktadayız. Bunu ben bir belediye başkanı olarak fazlasıyla hissediyorum. Bu artık sürdürülebilir bir yapı değil. Bunu aşmak gerekiyor. Bu potansiyele sahip bir ülkeyiz. Özellikle bölgemiz. Bunun için politikaların hızla oluşturulması ve uygulanmaya başlaması gerekiyor” dedi.