Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Belediye Başkan adayı Gencay Eroğlu, Okyay Sadıkoğlu’nun LTB başkan adaylığından çekilmesinin ardından DP Genel Başkanı Serdar Denktaş tarafından kendisine adaylık teklifinin götürüldüğünü anlattı. Çalışma yaşamı boyunca hizmet odaklı çalıştığını ve ülkesine hizmet etmeyi seven bir kimse olduğunu kaydeden Eroğlu, Denktaş’ın bu teklifini “Lefkoşa’nın kaybedilen itibarını kazandırmak, halkın hak ettiği koşullarda bir kentte yaşamasını sağlamak” amacı ile kabul ettiğini söyledi.
Eroğlu, “Ekibimdekilerin hepsi birbirinden değerli, alanlarında bilgi sahibi kişiler. Kazanma arzumuzun kişisel bir hırsı yoktur. Lefkoşa halkına hak ettiği hizmeti vermek için bu yola çıktık. Halktan yüksek bir enerji alıyoruz. Bu yola başarmak için girdik ve kazanacağımıza da inanıyoruz” dedi.
LTB’de mevcut yönetimin icraatlarını da değerlendiren Gencay Eroğlu, Lefkoşa’da halkın hak ettiği belediyecilik hizmetini alamadığını savundu.
“Fare istilası ve sivrisinekler şikayet konusu”
 Gencay Eroğlu, Lefkoşa’da ciddi bir çevre kirliliği sorunu olduğunu ifade etti. Halk ile yaptığı birebir görüşmelerde Surlariçi’nde fare istilası olduğu yönünde birçok şikayet duyduğunu kaydeden Eroğlu, halkın sivrisineklerden de ciddi ölçüde rahatsızlık duyduğunu kaydetti.
Kentte trafik düzeni ve çevre temizliğinin de arzu edilen düzeyde olmadığını dile getiren Eroğlu, bu sorunların aşılamaz olmadığını kaydetti.
“Gençlerimizi konut sahibi yapacağız”

Havadis gazetesinin derlediği habere göre; DP Lefkoşa Belediye Başkan adayı Gencay Eroğlu, Lefkoşa’da halkın hak ettiği belediyecilik hizmetlerini alacağının sözünü verdi, Lefkoşa’yı turizm, sanat, kültür ve bilim başkenti yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Projelerini anlatan Eroğlu, Lefkoşa’da özellikle gençlerin ev sahibi olmamaları konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Merkezi hükümetten arazi alıp Bankalar Birliği ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ile de görüşerek yeni evlenecek çiftlerin ev sahibi olmaları için sosyal konut yapacağız” dedi.

DP Lefkoşa Belediye Başkan adayı Gencay Eroğlu, Havadis TV’de Mehmet Moreket’in konuğu oldu. Projelerini anlatan Eroğlu, ailesinin DP’den aday olması konusundaki tepkisini de değerlendirdi.

“Kadın çocuk ve genç merkezleri olacak”

Gencay Eroğlu, LTB’ye bağlı beldelerde şube açacaklarını, böylece oralarda yaşayan halk ile de daha sıkı temasta olarak sorunlara çok daha hızlı müdahale etme şansına sahip olunacağını söyledi.

Yaşlılara yılın sadece belirli günleri değil her gün hizmet götürüleceğini kaydeden Eroğlu, ayrıca Lefkoşa’da kadın, çocuk ve genç meclislerinin oluşturulacağını ve her bölgeden temsilcilerin yer alacağı bir de halk meclisi oluşturulacağını ifade etti.

Ev kadınlarına yönelik çeşitli kurslar düzenleyeceklerini de söyleyen Eroğlu, kadınlara bu kurslarda ürettiklerini sanat sokaklarında satarak gelir elde etme imkanı sağlayacaklarını ifade etti.

“Suyun ton fiyatı en fazla 4.30 TL olacak”

Lefkoşa’da halkın bir diğer şikayet konusunun ise su fiyatı olduğunu belirten Eroğlu, “Biz suyu ucuzlatacağız, tonunu en fazla 4.30 TL’ye vereceğiz. Sosyal yardım alan kişilere de 10 tona kadar suyu ücretsiz vereceğiz” diye konuştu.

“İstihdam yapmayacağız, işten de durdurmayacağız”

Gencay Eroğlu, istihdam yapmayı düşünmediğini, halen belediyede hizmet veren çalışanlardan da işten durdurma yoluna gidilmeyeceğini kaydetti.

Eroğlu, “istihdam yapmayı düşünüyorum. Belediyede çalışan insanlarımız da öyle ya da böyle zamanında istihdam edilmiş, bu kişiler de LTB’deki işine güvenerek, hayatlarını düzenlemiş. Hiç kimsenin ekmek parası ile oynamak bize yakışmaz” dedi.

“Hayvanlarımı seçim amaçlı almadım”

Gencay Eroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı kedisi ile çekilmiş fotoğrafına yapılan eleştirilere de Havadis TV’den yanıt verdi.

Eroğlu, fotoğraftaki kediyi 17 yıl önce sokaktan sahiplendiğini ve yıllardır çocuğu gibi baktığını söyledi. Mahalledeki diğer sokak hayvanlarına da baktığını ve kızının köpeği ile birebir ilgilendiğini de anlatan Eroğlu, “Ne sevgim göstermelik ne de bu hayvanları seçim yatırımı olarak almadım. Ben hayvanları çok seviyorum ve hayvanları sevmeyen insanların insanları da sevemeyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Lefkoşa’daki hayvan barınağına da değinen Gencay Eroğlu, barınakların geliştirilmesi ile ilgili de projeleri olduğunu bu konuda sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapacağını kaydetti.

“Yapamayacağım işin sözünü vermem”

Bugüne kadar yapamayacağı hiçbir işin sözünü vermediğini, vermiş olduğu tüm sözleri de yerine getirdiğini kaydeden Eroğlu, LTB Başkanlığına getirilmesi halinde öncelikle çevre temizliğini sağlayıp, çevre düzenlemesi yapacağını, ardından sırasıyla hedeflediği projeleri hayata geçireceğini belirtti.

“Her tarafı sarı çizgi yapmak soygunculuktur”

Gencay Eroğlu, Lefkoşa’da en büyük sorunlardan birinin de trafik olduğunu belirtti. Eroğlu, Lefkoşa’da yeterli otopark hizmetinin sağlanmadığını bu yüzden de insanların arabalarını sokaklara park etmek zorunda olduklarını ancak buna karşın kentte her tarafın çift sarı çizgi olduğunu söyledi.

“Bankalara olan borcu ödemek için halktan para çekiliyor ama karşılığı verilmiyor” diyen Gencay Eroğlu, “Her tarafı çift sarı çizgi yapmak soygunculuktur” dedi.

Gencay Eroğlu, kent trafiğini rahatlamak için de projelerinin olduğunu dile getirdi.

Öte yandan TC kaynaklı projelerin büyük bir kısmının kullanılmadığını da söyleyen Eroğlu, göreve gelmesi halinde Lefkoşa halkının refahı, huzuru için ayrılan TC kaynaklarının kullanılacağını bu bağlamda sürekli projeler yapılıp, hayata geçirileceğini belirtti.

“Annem de babam da benim için çok değerlidir”

Gencay Eroğlu, DP Lefkoşa Belediye Başkan adaylığı konusunda ailesinden özellikle annesinden nasıl bir tepki aldığına ilişkin soruya ise “Et tırnaktan ayrılmaz” diyerek cevap verdi.

Eroğlu şunları söyledi: “Annem de babam da benim için çok değerlidir, ben de onlar için değerliyim. Et tırnaktan ayrılmaz. Bu konulara çok fazla girmek istemiyorum neticede babam UBP’nin onursal başkanıdır ve babamdır.”