Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; Ombudsman'ın, bir kaç ay önce "yasalara aykırılık", "yetki aşımı" ve "yanlış uygulamalar" yaptığını saptadığı Eski Eserler Dairesi Müdürü'nün, şimdi de yetkisi dahilindeki bazı restorasyon işleriyle ilgili "usulsüzlük" yaptığı iddia edildi.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü'nün bazı eski eserlerin restorasyon çalışmalarıyla ilgili olarak "usulsüzlük" yaptığı iddia edildi. Dairenin bağlı olduğu bakan, müdürden iddialarla ilgili bilgi istedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Firki Ataoğlu, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü ile ilgili olarak kendisine bazı şikayetlerin geldiğini doğruladı.

Bakan Ataoğlu, "müdürün yetkisinde" olan bazı restorasyon çalışmalarında "usulsüzlük yaptığı" yönünde şikayetler alındığını, bunun üzerine, ilgili müdürden, şikayet konusu dosyaları istediğini doğruladı. Bakan, "Henüz usulsüzlük var diyemeyiz; bazı şikayetler var, bu şikayetlerle alakalı dosyalara bakacağız" diye konuştu.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ile ilgili olarak daha önce de çeşitli şikayetler ortaya atılmıştı. Bazı şikayetler Ombudsman Emine Dizdarlı'nın bilgisine getirilmişti.

Dizdarlı, geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı yazılı açıklamada, Azimli'nin "yasalara aykırılık", "yetki aşımı" ve "yanlış uygulamalar" yaptığını duyurmuştu.

Bakan Fikri Ataoğlu'nun şu anda dosyalarını incelemeye aldığı restorasyon çalışmalarının, müdürün yetkisi dahilinde yapılan çalışmalarla bağlantılı olduğu öğrenildi.

Kıbrıs Postası'na konuşan bir kaynak, "Müdür Fuat Azimli, kendi yetkisi dahilindeki bazı restorasyon işlerini, sadece belli kişilere veriyor. Bu konuda şikayetler söz konusu. Bakan şikayetlerle alakalı olan dosyaları inceleyecek" dedi.