Yeni Bakış gazetesinde yayınlanan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa’da eski eşinin evine girerek cep telefonu sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı Gültekin Nurçin, almış olduğu tutukluluk süresinin dolamasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “İkametgahtan sirkat” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı Nurçin, kefil bulamadığı için hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Kemal Onbaşı, zanlı Gültekin Nurçin’in, 4 Mayıs tarihinde saat 01:00-06:30 saatleri arasında boşanmış olduğu eski eşi Sevgi Özdemir’e ait evin açık balkon penceresinden içeriye girerek 1 adet cep telefonu sirkat ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Onbaşı, zanlı Nurçin’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Cezaevine gitti

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Gültekin Nurçin’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve zanlı lehine 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Kefil bulamayan zanlı Nurçin, 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.