Avrupa Eğitim Sendikaları Komitesi (ETUCE) üyesi öğretmen sendikaları KTOEÖS, KTÖS, DAÜ-SEN ve Rum tarafından OELMEK, POED ve OLDEK tarafından sürdürülen işbirliği kapsamında Dipkarpaz’daki Türk ve Rum okullarına ziyaret gerçekleştirildi.

Avrupa Eğitim Sendikaları Kıbrıs Dönem temsilcisi Tahir Gökçebel ziyaretle ilgili olarak yaptığı konuşmada ortak etkinlikler çerçevesinde Karpaz bölgesindeki 4 okulu ziyaret etme kararı aldıklarını ifade ederek, Kıbrıs’ta birlikte yaşamı organize edecek ve kuracak olan geleceğin yapılarının çocuklar olduğunu söyledi.

POED Başkanı Filios Fylakton da sendikalar arasında gerçekleştirilen işbirliğinin önemine değinerek, komitenin Kıbrıs’ın kuzeyinde ve güneyinde yaptığı ve yapacağı etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Fylayton Dipkarpaz’daki okulları ziyaret etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil de “biz ülkemizi seviyoruz, Rum Türk ayrımı da yapmıyoruz, ülkemizi bir bütün olarak seviyoruz, dolayısıyla eğitimin de önemli olduğuna inanarak öğretmen sendikaları olarak bu ülkenin yeniden bir araya gelmesi ve aradaki sınırların bayrakların aradaki bir takım milli sembollerin ülkemizi bölen bir takım olguların ortadan kalkması için uğraş veriyoruz” dedi.

Okullarda sevmeyi saymayı ve karşılıklı saygı duymanın kendi kültürlerinin öğretilerek başlandığını söyleyen Elcil, Türk ve Rumların bir arada yaşadığı Karpaz’da okullar arası eğitim ve işbirliğinin önemine değindi.