İçişleri Bakanı Kutlu Evren Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na (KTEZO) bir ziyaret gerçekleştirerek, Oda’nın yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgi aldı. Ayrıca, inşaatı tamamlanmak üzere olan Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi’ni de yerinde inceleyen Bakan Evren, yürütülen çalışmalardan ötürü Oda yönetimini tebrik etti.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ziyaretinde yaptığı konuşmada Bakanlık olarak her zaman Oda’nın yanında olduklarını, Oda’nın yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini ve toplumsal fayda getirecek olan bu çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bakan Evren, Bakanlık olarak Oda ile işbirliğinde yürütecekleri Merkezi Cezaevi’ndeki mahkumların topluma kazandırılması amacıyla istihdama yönelik mesleki eğitim projesine başlanacağını önemle belirtti.

Yeni binası tamamlanmak üzere olan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi inşaatını da yerinde inceleyen Bakan Evren, yılda 2 bin mezun verebilecek kapasitede olan eğitim kompleksinin, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecek olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Evren, ülkenin önemli sıkıntılarından birinin nitelikli işgücü ihtiyacı olduğunu ve inşaatı tamamlanmak üzere olan Merkez sayesinde, bu sıkıntının önemli ölçüde giderilebileceğine vurgu yaptı. Esnaf ve zanaatkarın ekonominin bel kemiği olduğunu kaydeden Bakan Evren, özel sektörün planlı bir şekilde daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkan Mahmut Kanber, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in Oda’ya yaptığı ziyaretten ötürü büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kanber, Oda’nın yürüttüğü birçok çalışmada İçişleri Bakanlığı ile her zaman yakın ve güçlü işbirliklerinin devam ettiğini belirtti.

Odanın, esnaf ve zanaatkarın sorunlarının çözümü yönünde her türlü zeminde mücadeleyi sürdürdüğünü, yerel yönetimler yasası kapsamında esnaf ve zanaatkarın Odalara olan üyeliklerinin yenilenmesini de öngören değişikliğin ivedilikle yapılması gerektiğini, böylece işletmelerin kalite ve standartlarının geliştirilebilmesi amacıyla çalışmalar yapılabileceğini kaydetti.

Kanber, Oda olarak toplumsal fayda gözeten çalışmaları sürdürdüklerini ve bu kapsamda Merkezi Cezaevinde İçişleri Bakanlığı ile işbirliğinde meslek edindirme projesini, Lefkoşa Belediyesi, SOS ve Surlariçi Platformu ile çıraklık ve yetişkin eğitimi meslek edindirme projelerini yürüttüklerini kaydetti.