Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Yeni Bakış’tan Deniz Abidin'e yaptığı açıklamada, 2008 yılından itibaren mesleğe atanan öğretmen üyelerden yatırımlarının yapılmadığına yönelik şikayetler geldiğini belirtti. Eylem, bu şikayetler üzerine Maliye Bakanlığı’na bilgi verildiğini ifade ederek, Aralık 2017 sonuna kadar yatırımların Sigortalar Dairesi'ne gönderildiği yanıtını aldıklarını kaydetti. 

“Maliye ve Sigortalara toplu başvuru yapacağız”

Eylem, Sosyal Sigortalar Dairesi ile görüştüklerini, internet sistemine aktarmada bir takım sıkıntıların olduğunun söylendiğini belirterek, net yanıt alınamamış olmasından dolayı sendika olarak bu konuda çalışma başlattıklarını kaydetti. 

Eylem, 2008 yılı sonrası öğretmen üyelere sms yoluyla durumun aktarıldığını, yatırımları görünmeyenlerin sosyal sigorta numaralarının alınarak toplu olarak Maliye Bakanlığı ve Sigortalar Dairesi’ne başvuru yapılacağını belirtti. 

“Sigortaların yatmama sebebini öğreneceğiz”

Eylem, “Bir taraf başka, bir taraf başka söylüyor. Toplu olarak başvuru yaparak esas sigortaların yatmama nedenini öğrenmeye çalışacağız. Bizlere gelenler arasında Ağustos 2017’den itibaren yatırımı yapılmayanlar da vardır. Sadece kasım ve aralık ayı yatırılmayanlar da vardır. 2008-2011 yılı kayıtlı olan öğretmenler Tek Tip Sosyal Güvenlik Yasası’ndan, 2011 sonrası olanlar ise Göç Yasası olarak ifade ettiğimiz 47/2010 Yasasından işe alınmış olan öğretmenlerimizdir” diye konuştu.