Bugün Güney Kıbrıs’tan gelecek kalabalık bir grup Palm Beach’te toplanıp, kendilerini tellere zincirleyecek. Grup, Mağusa’da tur atıp, Derinya üzerinden Rum tarafına geçmeye çalışarak eylem yapacak. Tüm bunlar yapılırken, yanlarında AB parlamenterlerin de olacağı belirtiliyor.

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ile Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Rum grubunun Palm Beach’te toplanarak yapacakları eylem bağlamında Haberal Kıbrıslı gazetesindne Candan Mert'e açıklamalarda bulundu.

Hasipoğlu: Eylem, tamamen provokatif amaçlı

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta Meclis Heyeti’ni temsilen Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa Birliği’nin dilekçeler komitesinde dilekçeyi veren AKEL Avrupa Parlamentosu üyesi Takis Hacıyeorgiu ile görüştüklerini ifade etti.

Kendisine Kapalı Maraş ile ilgili AB Dilekçe Komitesi olarak bir durum tespiti yapılacaksa, mutlaka KKTC makamları ile de görüşülmesi gerektiğini belirttiklerini kaydeden Hasipoğlu, aksi taktirde objektif bir incelemenin yapılmamış olacağını ifade ettiklerini söyledi. Buna rağmen karşı tarafın bunu reddederek, herhangi bir KKTC makamı ile görüşmediklerini dile getiren Oğuzhan Hasipoğlu, “Dolayısıyla bu durum tamamen provokatif amaçlı yapılan bir eyleme dönüşmüş oluyor” dedi.

“Şiddet, çözüm getirmez”

Konu ile ilgili UBP Mağusa Milletvekilleri olarak adadaki ve Kapalı Maraş’taki gerçekleri yansıtan bir mektup hazırladıklarını dile getiren Oğuzhan Hasipoğlu, mektup içerisinde bulunan konuların ‘esas olarak incelenmesi gereken’ konular olduğunu belirtirken, bu sabah 9.30’da Avrupa Parlamenterleri’ne de bu mektubu vereceklerini aktardı. Kendi isteklerinin herhangi bir olayın çıkmaması olduğunu kaydeden Hasipoğlu, her iki tarafın da oturup Kapalı Maraş ile ilgili değerlendirme yapması gerektiğini dile getirirken, “Şiddete başvurmak, olay çıkarmak konunun çözümüne hizmet etmez” ifadelerini kullandı.

İzcan: Ortalığı gerecek eylemler yapılmamalı

Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, yaptığı açıklamasında böyle bir eylemin yapılacağından haberlerinin olmadığını ifade ederken, gerginlik oluşturacak, toplumları çatıştıracak hiçbir eyleme destek vermeyeceklerini dile getirdi. Ortalığı gerecek eylemler yapmanın yanlış olduğunu vurgulayan Başkan İzcan, “Bizim ihtiyacımız iki toplumu bir araya getirecek, iki toplumu yakınlaştıracak eylemleri birlikte yapmaktır” dedi.