NTV SPOR'da yer alan habere göre Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İzmir'de Göztepe'yi yenerek şampiyonluğa ulaştıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Terim "İzmir'de çok güzel günler geçirdim. Olimpiyat Stadı'nın uğurlu denildiği dönemlerde İzmir'den başka yerde oynamamıştık. En son Göztepe'nin şampiyonluğunda gelip o şampiyonluğu kutladım. İlk maçımı Göztepe'de başladım, son maçımı Göztepe'de bitirdim. Benim için çok anlamlı. Bu sene de Göztepe çok iyi işler yaptı. Çok iyi yerlerde olabilirdi. bu seneyi başarılı addedebiliriz. Göztepe dostlarımın olduğu önemli bir camiadır" dedi.

"KIBRIS İLE BAĞIM BABAMDAN DOLAYI"

KKTC'li bir basın mensubunun sorusuna yanıt veren Fatih Terim "Kıbrıs ile bağım babamdan dolayı. Babam Adana doğumlu. Ancak dedem Kıbrıs doğumlu. Kıbrıs ile bağım o. İnşallah geleceğim. Epeydir gitmedim, gitmek istiyorum. Yardımcılarımdan biri de Kıbrıslı. Oyunun hiçbir bölümünde 0-0 olsun istemedik. Ancak herhangi bir açık da vermek istemedik. 0-0'ı beceremeyiz. Oyunun ilerleyen dönemlerinde kendinizi emniyete almak istiyorsunuz. Kaybederseniz üçüncü oluyorsunuz. Aylardır önde götürdüğümüz yarışta Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyorsunuz. Oyuna çıkarken beraberlik ve galibiyet size ait. Yenilginin travmasının hoşgörülmesi lazım. Sıcak ve nem vardı. Bu maça hazırlanmak; beyin, vücut ve mental olarak kolay değil. Hiçbir zaman maç 0-0 bitsin istemedik. Galatasaray böyle bir anlayışla yönetilir. Yabancı kuralı dünyada serbest. Bugün ligin kaliteli geçmesinde yerli-yabancı ayrımı olmamasının önemli yeri var. İyi oynayan hiçbir yerli oyuncuyu kimse oynatmamazlık etmez. Kuralı da iyi öğrenin. Kural yabancı kuralı değil, kural Türk'ü koruma kuralı. 14 Türk mecburi. Bunu empoze eden, getirilmesinde büyük emeği olan birisi olarak söylüyorum. Bugün AB'ye girsek yabancı statüsü serbest. Kıbrıs'a yasağı kırmak için TFF ile böyle karar verdik. Sıkıntıyı çekecek olan ben değil miyim? Biz Avrupa Şampiyonası'na gittik. Eğer bazılarının önderliğinde bizi gönderme operasyonu olmasaydı belki Dünya Kupası'na da gitmiştik. Yerli var, işte Avrupa Şampiyonası'na gittik. Buralarda kalmayalım. Yasakları delelim" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ, BİZİM ÖNEMLİ YERİMİZ OLACAK"

7 mağlubiyetle Galatasaray'ın şampiyon olduğunun hatırlatılması üzerine Fatih Terim, "Hedefi biraz önce attığım tweet'le gösterdim. Şampiyonlar Ligi, bizim önemli yerimiz olacak. Zaman geliyor evimize gitmiyoruz. Hele bir de trafik de kalmaya mecbur ediyor. Kendimi bu yaşta bile geliştirmeye çalışıyorum. Galatasaray zaten Avrupa'da olmadığı zaman rahatsız olan bir kulüp. Becerip beceremez miyiz bilmiyorum ama orada iyi şeyler yapmaya çalışacağız. UEFA'ya belli ki katılıyoruz ama ufak tefek bir şeyler gelecek gibi gözüküyor. Ben o hedefleri koymaktan korkmuyorum. Kendimi belki zora sokuyorum ama bunları hiç önemsemiyorum. Biz arkadaşlarla Florya'ya kapandığımızda hallederiz" dedi.