Duygu Alan

KKTC Fenerbahçeliler Derneği başta olmak üzere çok sayıda yardımsever vatandaş, İlksen Bay’ın daha iyi koşullarda yaşam sürebilmesi amacı ile seferber oldu.

KKTC Fenerbahçeliler Derneği, 10 gündür İlksen Bay ve ailenin düzenli olarak gıda ihtiyacını karşılıyor, dernek üyesi ve sponsorlar da gıda ve kıyafetin yanı sıra aileye vantilatör yardımında bulundu.

Bay’ın ve annesinin rahat bir uyku uyuması için önceki gün de 2 adet çekyat yardımında bulunan dernek, iş insanı üyelerinin sponsorluğunda önümüzdeki günlerde Bay’ın ikamet ettiği evin tadilatını da yapacak.

İlksen, ayrıca Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit’in de desteği ile özel eğitim alacak.

İlksen Bay için dernek üyesi olmayan birçok yardımsever de önceki gün Havadis aracılığı ile aileye ulaştı.

Bir yardımsever, ailenin eski ve paslı olan su deposunu yeni bir su deposu ile değiştireceğinin sözünü verdi, birçok yardımsever de aileye kıyafet ve gıda yardımında bulundu.

Çoban: Derneğimiz 10 gündür İlksen için seferber oldu

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erçin Çoban, İlksen Bay ile yaklaşık 10 gün önce dernek üyelerinden Kemal Demirciler vasıtası ile tanıştıklarını belirterek Bay’ın daha iyi koşullarda yaşama sürebilmesi için bir yardım seferberliği başlattıklarını söyledi.

Çoban, geçtiğimiz hafta Viva Casino Müdürü Ramazan Kösemehmetoğlu’nun aileye gıda yardımında bulunduğunu, E’ler Hindi’nin de hindi, tavuk, bal ve yumurta yardımı yaptığını kaydetti.

İlksen Bay’a yardımların hafta boyunca devam ettiğini söyleyen Erçin Çoban, Berkehan Nereli ve Ahmet zaimoğulları’nın da kıyafet yardımında bulunduğunu dile getirdi.

Yardımların, KKTC Fenerbahçeliler Derneği üyeleri tarafından aileye ulaştırıldığını söyleyen Çoban, Bay’ın evine gittiklerinde evdin çok sıcak olduğunu ve klima veya vantilatör olmadığını tespit ettiklerini kaydetti. Çoban, Dr. Cenk Soydan ve Kemal Demirciler’in de aileye 2 adet vantilatör yardımında bulunduğunu dile getirdi.

Erçin Çoban, önceki gün de aileye 2 adet çekyat ve yine gıda yardımı yaptıklarını söyledi.

Erçin Çoban, dernek üyelerinin kendi arasında para topladığını ve toplanan 1205 TL’nin de önceki gün İlksen Bay’ın annesine teslim edildiğini ifade etti.

Çoban, para yardımında bulunanların bazı Girneli ve Mağusalı üyelerin isminin gizli tutulmasını istediklerini belirtti. Çoban, isimlerinin yayınlanmasında sakınca görülmeyen dernek üyesi yardımseverlerin isimlerini açıkladı: Ramazan Kösemehmetoglu, Şevket Kırmızı, Kemal Demirciler, Erçin Çoban, Gökhan Necipoglu, Berkehan Nereli, Dr. Cenk Soydan, Ahmet Zaiomogulları, Cengiz Gülmez, Tolga Ahmet Raşit.

“Ev ,iş insanı bir üyemiz sponsorluğunda tadil edilecek”

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erçin Çoban, dernek üyesi bir iş insanının sponsorluğunda İlksen Bay’ın annesi ve nenesi ile birlikte yaşamakta olduğu evin tadilatının da yapılacağını açıkladı.

Bay’ın evinin tadilatının bayram öncesinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Çoban, ayrıca aileye dernek tarafından uzun süre gıda yardımlarının sürdürüleceğini kaydetti.

Çoban, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit vasıtası ile de İlksen Bay’ın özel eğitim alabilmesi için gerekli yerlerle gerekli temasların yapıldığını söyledi.