Ahmet İkidereli

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı trafik şubesi ve ekipler Cumartesi akşam saat 01:00 - 05:00 saatlerinde trafik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda 450 araç sürücüsünü kontrol etti.

5 araç sürücüsü alkollü tespit edildi

Kontrollerde 5 araç sürücüsü alkollü araç kullanmaktan trafikten alıkonuldu 

Toplam 50 araç sürücüsü aleyhinde ileri işleme gidildi.

Dur ihtarına uymadı aracı memurun üstüne sürüp kaçtı

Operasyon sırasında bazı araç sürücüleri polise zor anlar yaşattı. Polisin dur ihtarına uymayarak aracını görevli memurlar üzerine sürüp kaçan bir şahıs Girne sokaklarında filmleri aratmayacak kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı.

Polise küfür ve tehdit

Ülkenin en can yakıcı sorunlarından biri olan ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesi için 24 saat esasıyla görev yapan devletin kolluk kuvvetlerine karşı yapılan bu saldırılara yetkililerin mutlaka el atması gerek. Yeni Bakış’ın elde ettiği bilgilere göre, kontroller sırasında durdurulan bazı şahısların polise ağıza alınmayacak küfürlerin yanında “Beni yazarsan seni x bölgeye sürdürürüm” şeklinde  tehditlerde de bulundukları belirtildi.

Rapor etti bölümü değiştirildi

Bu arada bir süre önce bir vatandaşı rapor den trafikte görevli polis memurunun ertesi gün bir başka bölüme nakledildiği de gelen bilgiler arasında.