Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Son yıllarda özellikle Girne Turizm Limanı’nı kullanarak ülkeye TIR şoförlerinin yardımı ile giriş yapan kaçak suçlu sayısı arttı. Türkiye’den firar eden suçlular, KKTC'ye bir şekilde sığınarak yaşamlarını sürdürmek istiyor.

İngiltere’de kız arkadaşını kıskanarak kaldığı binayı ateşe veren ve üç kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 2005 yılında  üç kez ömür boyu hapse mahkûm edilen Yılmaz Gümüş, cezasını çekmek için Türkiye’de iade edildi. Ceza evinden firar eden Gümüş'ün plakası ve kime ait olduğu bilinmeyen TIR'da gizlenerek 2015’te KKTC'ye geldi.

İhbar üzerine önceki gün yakalanan Gümüş, dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı aleyhindeki soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Üç yıldır KKTC’de

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Yılmaz Gümüş’ün “KKTC’ye kanunsuz giriş yapmak” suçundan önceki gün tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Yılmaz Gümüş’ün 2015 yılı içerisinde plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir TIR ile Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye gizlice giriş yaptığını söyledi.

Özmüezzin, zanlının önceki gün tespit edildiğini tasarrufunda İbrahim Ahmet Güney isimli bir Güney Kıbrıs kimliği tespit edildiğini kaydetti.

Kimlik araştırılıyor

Özmüezzin, Gümüş’ün tasarrufunda bulunan kimliğin ne amaçlı kullanılıp kullanılmadığını giriş çıkış yapılıp yapılmadığının araştırılması gerektiğine değinerek 2 gün tutukluluk talebinde bulundu.

Cezaevinden firari

Havadis’in edindiği bilgide ise zanlı Yılmaz Gümüş’ün İngiltere’de 2002 yılında kız arkadaşını kıskandığı için bir binayı ateşe verdiği ve üç kişinin ölümüne neden olduğu öğrenildi.

Gümüş, üç kişinin ölümüne neden olmaktan 2005 yılında İngiltere’de yargılanarak üç kez ömür boyu hapse mahkûm edildi.

Türkiye vatandaşı olduğu öğrenilen Gümüş’ün Türkiye’de hapis cezasını çektiği ceza evinden firar edip plakası ve kime ait olduğu bilinmeyen TIR arkasında KKTC’ye kanunsuz olarak giriş yaptı.