“Siyaset bir gün değil, her gün” diyen ve seçimin bittiği gün yeni seçim hazırlıklarının başladığını dile getiren Sadık Gardiyanoğlu, 1 Ağustos tarihinin önemine dikkat çekti ve startı Lefkoşa’dan verdi.

Hakan Yıldırım’ın sunduğu programa katılan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ülkenin sorunları, çözüm önerileri, gerek ilçenin gerekse partinin ve Hükümet kanadının yaptığı çalışmaları değerlendiren Gardiyanoğlu, su sorunundan yollara, hayvancının sıkıntılarına kadar bir çok konuda değerlendirme yaptı.

"1 AĞUSTOS’TA STARTI VERDİK"

1 Ağustos tarihinin önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Sadık Gardiyanoğlu, bu tarihin öneminden dolayı  köy, örgüt ve bölgeleri dolaşmaya bu tarihte başladığına vurgu yaptı. Gardiyanoğlu “seçim yakın mı?” sorusuna seçimin yapıldıığının ertesi günü yeni seçim çalışmaları başlar diye cevap vererek, Başbakanın 6 ay önce muhalefete yaptığı çağrıyı hatırlattı ve erken seçim olsun olmasın halkın arasındayız dedi. Gardiyanoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Erken seçim olu- olmaz, bizim için önemli değil, biz her zaman dışarda, bölgelerde, halkın arasındayız. Biz ilçemizde faliyetlerimize devam ediyoruz. 1 ağustos tarihinde gezi programımı başlattım. 1 Ağustos tarihinin tarihi bir önemi var ve bu sebeple bu tarihte gezilerimize start verdik. Vermek istediğimiz mesaj varoluşumuzun, zafer bayramımızın simgesi olan 1 Ağustosta dışardayız. Meserya bölgesinden başladık. Çiftçimizin halkımızın içindeyiz. Brokratlarımızı da davet ediyoruz ve kendilerine sorulan soruları cevaplamalarını sağlıyoruz.”

"ÜLKENİN 3,5 YILINI ÇALDILAR"

Gardiyanoğlu’nun üzerinde durduğu bir başka konu su konusu oldu. Köy ve örgütleri dolaştıklarında tarım ve hayvancılıktaki sıkıntıları daha net gördüklerini ifade eden Gardiyanoğlu, sıkıntının ana sebebinin su olduğunu vurguladı.  Gardiyanoğlu, kendisinin geçen zaman diliminde su konusunda referandum çağrısı yaptığını hatırlatarak, 2013-2016 yılı arasında hazırlanmayan projelerin neticesinde su sıkıntısın daha da ayyuka çıktığını belirtti ve  CTP’yi eleştirdi.  Gardiyanoğlu, “Dünyada ilk olan Anavatandan gelen su projesi var. Dönemin iktidarları suyun alınmaması ile ilgili CTP’li belediyelerin bir çoğu suyu veto etti. Su akmadan önce hazırlık yapması gerekiyordu, projelerin hazırlanması gerekiyordu ancak dönemin hükümetleri ülkenin 3,5 yılını çaldı.” Diyerek, yeni hükümetin hızlı bir şekilde bu sorunu çözdüğünü dile getirdi.

"İMZALANMAYAN PROTOKOLLER VAR"

Aynı dönemde imzalanmayan protokollerin de olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, “Herşey protokole bağlıdır. İmzalanıp yürürlüğe konmayan protokoller var.”  dedi. “2013-2016 arası malesef bu ülkenin alt yapısından çalındı.” Diyen Gardiyanoğlu, Türkiye’ye sunulan reel projelerin karşılık bulduğunu, yakın zamanda yol, su ile ilgili sıkıntıların tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

“ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR”

Son dönemlerde Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın ortaya koyduğu iddialar ile ilgili sorular üzerine Gardiyanoğlu net olarak “Mahkemeye gitsinler” dedi. Gardiyanoğlu şu sözlere yer verdi:  “Varsa haksız uygulama mahkemeye gitsinler. Biz gelince yapacağız diyorlar, elinizi tutan yok, mahkemeye git. Niye iktidara gelmeyi bekliyorsun ki? Algı operasyonu yapıyorlar. Örneğin ben Bakanım. Sizin yolsuzluk iddialarınız varsa altını dolduracaksın. Ben tüm altı boş ithamlar için söylüyorum. Git mahkemeye yap şikayetini. Mahkeme karar versin. Neden zamandan çalıyorsun ki? Çağrı yapıyorum, mahkemeye gitsinler. Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, babamın oğlu da olsa suçu olan cezasını çeksin. İddia edenler altını dolduracak. Veya açıklarken açık açık söylersin. En basit şey muhalefet etmek.”