Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Kıbrıs Postası’ndan Rahmican Çalışkan'a konuşarak, ülkemizdeki nöbetçi eczanelerinin yetersizliğine ve bu yetersizliğin oluşturduğu nöbetçi eczane kuyruklarına dikkat çekti. Kuzey Kıbrıs’taki nöbetçi eczanelerin eskiden tüm gün açık olduğunu, önceki hükümetin aldığı kararla nöbetçi eczanelerin gece 02.00’dan sabah 08.00’a kadar kapalı kaldığını anlatan Dr. Gardiyanoğlu, “Dünyanın hiçbir yerinde nöbetçi eczaneler gece 02.00’dan sabah 08.00’a kadar kapatılmaz, ama ne yazık ki KKTC’de durum böyle” dedi. 

“KALABALIK ŞEHİRDE NÖBETÇİ ECZANELER ARTIRILMALI”

Lefkoşa, Girne ya da Gazimağusa gibi kalabalık şehirlerimizdeki nöbetçi eczanelerin yetersizliğinin de altını çizen KTSÇHB Başkanı Gardiyanoğlu, “Kalabalık şehirde nöbetçi eczaneler artırılmalı” ifadelerini kullanarak, hastaların aradığı ilaçları bulma konusunda sıkıntı yaşadığını, ilaç arayan hastaların mağdur olduğunu ve bazen de beklemek zorunda olduğunu söyledi.

“BESİM, SENDİKACI AĞZIYLA KONUŞUYOR”

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu ile bir karar aldıklarını ve Sağlık Bakanı Filiz Besim’i ziyaret etmeyeceğini de sözlerine ekleyen Gardiyanoğlu, “Sayın bakan eski bir sendikacı olarak, hala sendikacı ağzıyla konuşuyor.

Süresi çok yok zaten, gidecek” ifadelerini kullandı. 

“SAĞLIK SORUNLARINI BİLMİYORSA O KOLTUĞA OTURMASININ BİR ANLAMI YOK”

Bakanlık koltuğunda oturanların çaba ve icraat göstermediklerini söyleyen Dr. Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanı Filiz Besim’in 100 gününü doldurduğunu, buna rağmen bir icraatını maalesef göremediklerini belirterek, “Eğer ülkemizdeki sağlık sorunlarını bilmiyor ise o koltuğa oturmasının bir anlamı yok” diye konuştu.