Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Ocak 2017’den beri toplanmayan Sağlık Hizmetleri Kurulu’nun bir an önce toplanması gerektiğini kaydetti.

Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu’nun yasa gereği her ay toplanmak zorunda olduğunu söyleyen Gardiyanoğlu, en son toplantının bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan üzücü olaylar nedeniyle KTSÇHB yönetim kurulunun çağrısıyla yapıldığını belirtti.

Gardiyanoğlu, kurulun yeniden toplanması için 31 Temmuz’da yazılı çağrı yaptıklarını ancak buna yanıt alamadıklarını savundu.

Yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile kamu hekimlerini eleştiren Gardiyanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Müsteşarın, görev ve yasal sorumluluklarını yerine getirmekten kaçınıyor olmasının altında yatan temel sebep üzerilerindeki 2’nci iş baskısıdır. Sağlığı perde arkasından yönetmeye devam eden statükonun sipariş ettiği ucube tüzüklerle vakit kaybeden Dana’ya asli yasal görev ve sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Özel sağlık kuruluşlarının yasal çerçevelerde denetlenmemesi durumunda doğabilecek her türlü adli ve hukuki sorumluluk Sağlık Bakanlığı’na ve illegal çalışmakta ısrar eden tüzükçü kamu hekimlerine aittir.”

“SAĞLIK HİZMETLERİ KURULU YETKİSİNDEKİ KURULUŞLAR DENETLENMELİ”

Gardiyanoğlu, kurulun, “Kayıt dışı hizmet veren klinik ve muayenehanelerin kapatılması”, “yasalara uygun açılan özel sağlık kuruluşlarının listesinin güncellenip kamuoyuyla paylaşılması”, “Sağlık Bakanlığı’nda muayenehane/klinik dosyası bulunan kamu hekimleriyle ilgili talep dosyalarının yasal prosedüre uygun olarak incelenmesi”, “Sağlık Hizmetleri Kurulu’nun yetkisindeki tüm sağlık kuruluşlarının denetlenmesi” gündemiyle toplanmasını istedi.

Daha önce, kurulun yetkisinde hizmeti veren sağlık kuruluşlarında kadrolu serbest hekim bulundurmayanlara uyarı cezası verildiğini de söyleyen Gardiyanoğlu, bu cezaların takibinin ve gereğinin yapılmasını istedi.