Gazimağusa Belediyesi aldığı kararla geçmişte isimlerinin önündeki Şehit ibaresi kaldırılan şehitlerin isimlerinin olduğu sokaklara “Şht” ibareli tabelalar takmaya başladı. Gazimağusa genelinde şehitlerin isimlerini taşıyan yaklaşık 40 sokakta “Şht” ibaresinin yer aldığı tabelaların takılmasına Maraş’taki Şht. Sadık Manigo Sokak’tan başlandı. Belediye Başkanı İsmail Arter’e vekalet eden Asbaşkan İbrahim Uysal ve Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş birer konuşma yaptı.

Gazimağusa Belediye Asbaşkanı İbrahim Uysal , 21 Aralık şehitler haftasının başladığını günde şehitlerimizi minnetle ve şükranla andığını ifade ederek, şehitlerle ilgili görevlerimizin olduğunu, şehitlerimizin isimlerini sokaklara vererek onları yaşattıklarını ifade etti. Uysal, “şehitlerimize çok şeyler borçluyuz, onlar olmasa biz bugün burada olamazdık. Şehitlerimizi bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş, bugünün 21 Aralık şehitler haftası olduğunu ifade ederek, eski yönetimin kaldırdığı levhaları değiştirmek için uğraş verdiklerini, sokaklarda şehit isimlerini tespit ettikleri bir çalışma yaptıklarını söyledi. Levhaların değişmesinin bu özel güne nasip olduğunu ifade eden Ergüneş, “bu konuda bizlere yardımcı olan belediyeye ve herkese mücahit komutanları derneği olarak teşekkür ederim. Sadece “şht” kelimesini değiştirmek 40 şehidin ailesine ve şehitlere huzur verecektir. Sadece Gazimağusa’daki şehit isimleri kaldırılmıştı. İyi niyet göstergesi olarak kaldırmışlar. Biz buna karşı çıktık. Bugün şehit ibarelerini yeniden asmak bize nasip oldu.” dedi.

Şehitlerin kendileri için saygın ve önemli olduğunu, bugün onların sayesinde yaşadığımızı belirten Ergüneş, yanlarında şehit olan arkadaşları olduğunu, bugün bu görevi yaptıkları için kendilerini çok mutlu hissettiklerini ifade etti ve belediyeye bir kez daha teşekkür etti.