Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; Demokrat Parti Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Gencay Eroğlu bu sabah Haber Kıbrıs'ta yayınlanan Hüseyin Ekmekçi'nin programına konuk oldu. Eroğlu, KKTC’de her taşın altında bir şekilde imzası olduğunu söyleyerek, “32 yıl çeşitli şekillerde hizmet verdim. Lefkoşa'ya yapacaklarım da ortadaır. Projelerimizi çalışmaya başladık. Startı da verdik, halkımıza duyuracağız” dedi.

“ADAYLIĞIMA BİR GECEDE KARAR VERDİM”

3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kızı ve Gençlik Dairesi eski Müdürü olan Gencay Eroğlu, aday olmaya bir gecede karar verdiğini söyleyerek, “Benim için de ani gelişti. Bir gecede karar verdim. İlk açıklanan aday olan Okyay Sadıkoğlu adaylıktan çekildikten sonra bana teklif geldi. Ben de düşündüm. Ve kabul ettim. Benim bir bayan olarak görebileceğim çok farklı şeyler vardır. Lefkoşa'ya bir bayanın elinin değmesi çok iyi olacak.” dedi.

“BEN İDDİALI OLMADIĞIM YERE GİRMEM”

Eroğlu, iddialı olmadığı alana bugüne kadar girmediğini de belirterek, “İşimde ne kadar ciddi olduğumu, neleri başarıp neleri başaramayacağımı bilenler biliyor. 32 yıldır her ülkenin her tarafına hizmet verdim. Yaşadığım şehre de hizmet vermek adına aday oldum. Temiz bir çevre için, Lefkoşa'nın güzelleşmesi için aday oluyorum. Gençler, kadınlar, çocuklar yani halkımız için çok güzel projelerimiz vardır. Ben temiz ve yeşil bir Lefkoşa hayal ediyorum. Neden böyle bir şehirde yaşamak zonundayız ki? Basit olan şeyleri bile yapıp başaramadık...” diye konuştu.

“NE BİR SENORYONUN OYUNCUSUYUM NE DE OLURUM!”

Gencay Eroğlu, adaylığının açıklanmasından bu yana konuşulan senaryoları görmeyip, duymamayı tercih ettiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçek dışı senaryolar yazılır söylenir. Ben bu konuları görmeyip, duymayacağım. Herkes konuşuyor. 24 saat içinde karar verdim aday olmaya. Her kesimden de oy bekliyorum. 32 yıldır hiç ayrım yapamadan hizmet verdim. Tüm partilerden, her görüşten destek bekliyorum. Alacağımdan da eminim” dedi.

“BANA GÜVENEN SERDAR BEY OLDU...”

Demokrat Parti Başkanı Serdar Denktaş ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını anlatan Eroğlu, “Çok uzun zamanlar Serdar Bey ile uyumlu bir şekilde çalıştık. Ya ondan ya bundan şeklindeki bir tavrın içerisine girmek istemiyorum. Benim için önemli olan Serdar Bey’in tutumu oldu. Bana teklif Serdar Bey’den geldi. Bana güvenen Serdar Bey oldu. Bunları gözardı ediyorlar” dedi.

“BENİ UBP'NİN KENDİ İÇİNDE KAVGA ETTİĞİ DÖNEMDE GÖRDÜNÜZ MÜ?”

Her kesimden insanın kendisini arayarak destek belirttiğini de söyleyen Eroğlu şöyle devam etti: “Halkımız, dostlarım, öğrencilerim aradılar, desteklerini belirttiler. Ben hiçbir dönem kavgaların içinde yer almadım. Beni hiç o kavgaların ortasında gördünüz mü? Ben bu duruma müdahil olan bir insan değilim. Ben Hüseyin Özgürgün ile de çalıştım. Saygım sonsuzdur. Yalnız herşeye müdahil olup taraf olmadım”.

“DAHA ÖNCE DE MİLLETVEKİLLİĞİ TEKLİF EDİLİDİ”

Daha önce de kendisine milletvekili teklif edildiğini söyleyen Eroğlu, “Babama gelip “Gencay olarak aday olmasını istiyoruz” denildi. Ben o dönem kabul etmedim. Ama mesafem hep eşit oldu. Bütün partili arkadaşlar ile uyumlu çalıştım. Ben hiçbir dönem seçimlerde gidin babama oy verin demedim. Kamudaysanız o rozetin çıkması gerekir. Ben vizyonum ve yapacaklarımla geliyorum. Projelerimle geliyorum. Dolayısıyla bazı insanlar dedikodu yaparak mutlu olurlar. Beni hiç ilgilendirmez” dedi.

“BENİ SENARYOLARA BULAŞTIRMAYIN...”

Gencay Eroğlu olarak eşit mesafede temiz bir Lefkoşa, ekonomik olarak da kalıcı bir yapı için çalışanlardan da destek isteyen Eroğlu, “Gerek sendika gerekse çalışanlar ile uzlaşı içinde sorunlarımızı çözeceğiz. Beni senaryoların içine bulaştırmasınlar. Sevgi ve saygı ile sorunların üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.