Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Aydınköy Muhtarı Tamer Tayanç, köyde en büyük sorunun kırsal kesim arsası olduğunu söyledi. Muhtar Tayanç, 1974 yılından beridir köy gençlerine arsa verilmediğini belirterek, bunun köyde göç yaşanmasına neden olduğunu ifade etti. Tayanç, bakanların sürekli muhtarlarla istişare içinde olup yol haritası çizmesi gerektiğini vurguladı. Güzelyurt’ta kaymakam olmadığını anımsatan Muhtar Tayanç, içişleri bakanlığı’ndan ise 5 aydan beridir randevu alamadığını söyledi. Tayanç, bu yüzden de köydeki sorunları yetkililere aktaramadığını dile getirdi.

“1974’ten beri arsa verilmedi”

Aydınköy Muhtarı Tayanç, “Köyümüzün en büyük sorunu, kırsal kesim arsalarıdır. 1974 yılından beridir bu köyde yaşayan gençlere, kırsal kesim arsası verilmedi. Bu da beraberinde göç getirdi. Köyün 1.800 nüfusu var. Gençler kırsal arsa istiyor ama vermiyorlar. Bakanlar göreve başlamadan önce muhtarlardan bilgi alsın ki sorunların çözümü için bir yol çizebilsin. Bir zamanlar köylü, şehirlinin efendisiydi ama artık köylü şehirlinin eşeği oldu” şeklinde konuştu.

“Kiliseden dönme camimiz var”

“Köyümüzde kiliseden dönme bir camimiz var. Köye cami yapılmasını istiyoruz. Cami için yer talebinde bulunduk ama erken seçimden dolayı bu talebimiz şu an beklemededir. Köylü kiliseyi cami olarak kullanmaktan memnun değil ama mecburen kullanıyoruz. Köyde bir süre önce halı saha yapıldı ama ne yazık ki o da seçimlerin kurbanı oldu. Saha yapılmış ve bitmiş durumdadır. Asfaltı bile döküldü ama kullanamıyoruz. Bahçe sularında tuz miktarı arttı. Bu da narenciyeye ve ürünlere olumsuz yönde etki etti. Neredeyse bu sene ürün yok. Tuzlu sudan dolayı ürünlerin verimliliğinde düşüş yaşandı. Mandıralar bölgesinde elektrik ve su var. Tek ihtiyacımız mandıra yolunun yapılmasıdır.”

“Başvuracağımız merci yok”

“Ciddi sıkıntılarımızdan biri de hükümetle anlaşamıyor olmamızdır. Hiç kimse köye gelmiyor. Ne seçim öncesi, ne de seçim sonrası köye uğrayan olmadı. Köyde çözülmesi gereken birçok sorun var. Güzelyurt kaymakamlığı’na biri atanmadığı için, kaymakamlığı ilgilendiren bir konu olduğunda kimseyle görüşemiyoruz. İçişleri bakanından 5 aydan beridir randevu almak için uğraşıyorum ve alamıyorum. Sorunlarımıza çözüm bulamayacaksa, istifa etsin. Başvuracağımız merci yok. Güzelyurt bölgesi Allah’a emanet yaşıyor.”

“Önceki hükümet halkla iç içeydi”

“Köyde şu an var olan sahayı, kadın kursu binasını ve şehitliği de önceki hükümet sayesinde köye kazandırdık. O dönemin yetkilileri bizi dinlerdi ve halkla iç içeydi. Şu an ne yazık ki hükümet yetkilileri olduğumuz tarafa bile bakmıyor. Köy yolları geçen dönem yapıldı. Yollarda ciddi bir sıkıntı yok ama ufak tefek yerlerin tamamlanması gerekiyor. Köyde gençlerin sosyal aktivite merkezine ve köylünün sağlık ocağına ihtiyacı var.”