Ülkemizin iki büyük kurumu bu yıl da işbirliğini sürdürme kararı aldı. Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasındaki Mobil İletişim Sponsorluğu anlaşması yenilendi.

İşbirliği protokolüne DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden imza koydu.

Protokolün imza töreninde DAÜ Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevin Uğural, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, Kuzey Kıbrıs Turkcell Şebeke Teknolojileri Müdürü Metin Kayhan, Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka İletişimi Müdürü Serenay Yalçınkaya ile DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür vekili Murat Aktuğralı da yer aldı.

Osam: “Kaliteye yatırım”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, her zaman kaliteye önem verdiklerini ve öncü kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını belirtti. Kuzey Kıbrıs Turkcell ile işbirliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Osam, mobil iletişim ve teknolojinin üniversiteler ve öğrencilerin yaşamı için son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Maden: Üniversiteler adası 

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden de KKTC’nin üniversiteler adası olma yönünde ilerlediğini belirterek, yükseköğrenimi iletişim ve teknolojiden ayrı düşünmenin mümkün olmadığını ifade etti. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak hem üniversiteler, hem de eğitim gören öğrenciler için dünyanın en ileri teknolojilerini adaya kazandırdıklarını söyleyen Maden, “DAÜ, Kuzey Kıbrıs’ın en eski ve köklü üniversitesi olarak, mezun ettiği öğrencilerle dünyanın dört bir yanında isim yapmıştır. Turkcell ailesi içerisinde de; hem yönetici, hem de uzman pozisyonunda çok sayıda DAÜ mezunu vardır. Her zaman çok yakın bir ilişki içerisinde olduğumuz DAÜ ile işbirliğimiz sponsorluk kapsamında sınırlı kalmayacak bundan sonrasında da üniversitenin dijitalleşmesi yolunda birlikte projelendireceğimiz yeni işlerle de ilişkilerimiz ve desteklerimiz devam edecektir” diye konuştu.

3 yıllık sponsorluk

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile DAÜ arasında 2017 yılında yenilenen üç yıllık İletişim Sponsorluğu kapsamında bir bilgisayar laboratuvarı yapılması ve kişisel gelişimden dil eğitimine kadar tüm öğrencilerin Turkcell Akademi platformundan alınacak tüm dijital eğitimleri ücretsiz alması sağlanacak. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Turkcell, GSM ekipmanlarını DAÜ’lü öğrencilerin deneyimine de açacak. Bunun yanı sıra, DAÜ’nün okul servislerinde ücretsiz Wi-Fi hizmeti verilecek. Kuzey Kıbrıs Turkcell, her yıl düzenlenen DAÜ Bahar Şenlikleri ve Oryantasyon Günleri’nin de yine ana sponsorluğunu üstlenecek, adanın en çok tercih edilen gençlik platformu GNÇTRKCLL ile öğrencilerin yanında olacak.