Gözde Süreç Sarı

Avrupa Komisyonu’nun destek verdiği, AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, girişimcilerin işletmelerini geliştirebilmeleri için ihtiyaçları olan yerel ve AB kaynaklı bilgi verilerek, fırsatlarla ilgili paylaşımlarda bulunuldu. 

Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, AB Özel Sektör Teknik Destek Projesi  (TAPS) ve KOBİGEM temsilcileri etkinlikte katılımcılara bilgi sağladı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını Kıbrıs AB Program Destek Ofisi Program Müdürü Berna Berberoğlu yaptı. 

Berberoğlu, girişimcilik ekosistemi ve girişimciliğin önemine işaret ettiği konuşmasında, etkinlikte Kıbrıs Türk toplumundaki KOBİ ve genç girişimci şirketlere aktif destek vererek daha gelişecek bir ekosistemin tohumlarını atan kurumlar ve inisiyatifler hakkında bilgi verileceğini söyledi. 

Avrupa Birliği’nin (AB) ekonomik kalkınma politikalarının merkezinde girişimciliğin yer aldığını dile getiren Berberoğlu, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı’na değindi. 

2018'DE 5 MİLYON EURO'LUK YENİ HİBE PROGRAMI...

Berberoğlu, bu doğrultuda bugüne kadar 30 milyon Euro tahsis edildiğini, 400’ü aşkın işletmeye ulaşıldığını, 2018 yılı başlarında da 5 milyon Euro bütçeli yeni hibe programının açıklanacağını belirtti. 

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi.