Etkinliğe, vatandaşların yanı sıra UBP Girne milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra da katıldı. Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte, Anafartalar Lisesi öğretmeni Oya Kutsal, günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı.

Etkinlikte, Oya Kutsal’ın yanı sıra Şht Hasan Cafer İlkokulu öğretmeni Sevgül Ulugün, Oğuz Veli Ortaokulu öğretmeni Burçak Güldoğuş ve Girne Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik şiir okudu.

Dilara Ferit Band isimli müzik grubunun dinletisinin ardından etkinlik Ramadan Cemil Meydanı’ndan başlayıp, Kordonboyunda bulunan Atatürk Heykeli’ne yapılan yürüyüşle sona erdi.

GÜNGÖRDÜ: “İNSAN ODAKLI BİR BELEDİYEYİZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü etkinlikte yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün; mücadele, dayanışma, kadına yönelik şiddet, yanlış politikalar ve cinsiyet ayırımcılığına karşı bir duruş olduğunu söyledi.

Nidai Güngördü, kadına, gence ve çocuklara değer veren insan odaklı bir belediye olduklarını belirterek, bireylerin maruz kaldığı şiddet, istismar ve cinsiyet ayrımının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ülke yönetiminde, siyasetinde, belediyecilikte ve sosyal yaşamda daha fazla kadın görmek istediklerini aktaran Güngördü, tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

ALTUĞRA: “KADIN, TOPLUMUN TEMELİDİR”

UBP Girne milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ise kadının, toplumun temeli olan ailenin çekirdeği olduğuna dikkat çekti.

İzlem Gürçağ Altuğra, kadının bir anne ve eş olarak evini yönettiğini belirterek, topluma yön verdiğine vurgu yaptı.

Altuğra, kadınların el ele, omuz omuza ve yan yana erkeklerle birlikte eşit bir şekilde hareket edip, haklarına sahip çıkmaları gerektiğini savundu.