Girne Belediyesi, Türkiye’den su temini projesi kapsamında, döşenen su hatlarının sağlıklı çalışıp çalışmadığının gözlemlenmesi amacıyla, saat 18:00’dan itibaren başlamak üzere yaklaşık 2 gün süreyle Ciklos Bölgesi’ndeki su deposuna su verileceğini duyurdu.

Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, deneme amacıyla depoya girecek olan suyun, şebekeye verilmeyeceği ve uygun noktalardan dereye tahliye edileceği, çalışmalar kapsamında tahliye edilecek su nedeniyle bazı bölgelerde su birikintileri oluşabileceği kaydedildi.

Deneme çalışmaları sırasında Ciklos Bölgesi’ndeki su deposundan beslenen; Ecevit Caddesi, Mustafa Çağatay Caddesi, İskenderun Caddesi, Dr Fazıl Küçük Bulvarı, Uğur Mumcu Bulvarı ve bu bölgelerin çevresinde bulunan ev ve işyerlerinde aksama yaşanabileceği de belirtilen açıklamada, “Çalışmaları en kısa sürede sonlandırıp, şebekeye düzenli su vermeyi amaçlamaktayız.

Yaşanan bu süreçte vatandaşın yapılan çalışmaları anlayışla karşılamasını bekler, suyu dikkatli kullanmasını önemle duyururuz” denildi.