Türkiye’de bulunan ve KKTC’de birçok suça karıştığı için ihraç edilen Veysi Çelik’in yönlendirmesi ile Güney Garaj’a gidip, para tahsil etmeye çalıştıkları öne sürülen İsmet Sezener, Mustafa Güventaş, Adem Ersin Aykıt , Altu Güventaş ve Ulus Erdoğan bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Girne Adli Şube’de görevli polis,  yurt dışında olan Veysi Çelik’in 28 Şubat 2019 tarihinde İsmail Güney’i telefon ile arayarak, tehdit ile 75 bin Sterlin istediğini, pazartesi günü adamlarının onu ziyaret ederek parayı alacağını söylediğini aktardı. Polis, 4 Mart tarihinde zanlıların İsmail Güney’in Güney Garaj isimli işyerine gittiğini,  orada olmadığını görünce, “Bizi Veysi Çelik gönderdi. Saat 12.30’da onun ofisine gideceğiz”dediklerini söyledi. Polis, İsmail Güney’in durumu bildirmesi üzerine pusu kurduklarını ve zanlıların suçstü yakalandıklarını ifade etti. Zanlıların üzerinde arama yapıldığını kaydeden polis, Adem Ersin Aykıt’ta 22 santim uzunluğunda bıçak bulunduğunu aktardı.Polis, zanlıların 3 gündür tutuklu olduğunu, bu süre içerisinde şikayetin geri çekildiğini kaydetti. Polis, tümü KKTC vatandaşı olan zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme her zanlı için 2’şer kefilin 40’ar bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.