:Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), son günlerde bazı sosyal medya siteleri ve gazete haberlerinde, Erenköy’deki yer isimlerinin Türkiye illerinin isimleriyle değiştirildiği ve bu değişikliğin halktan saklandığı yönünde yanıltıcı bilgi ve iddialar ortaya atıldığını belirterek, bu iddiaların yanıltıcı olduğunu açıkladı.

GKK Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki yer isimlerinin Erenköy Direnişi sırasında oraya gelen ve bölgeyi savunan mücahitler tarafından verildiği kaydedildi.

Açıklama, 8 Ağustos 2016 tarihinde GKK tarafından başlatılan çalışmayla, tüm coğrafi yer isimlerinin bölgede ölen şehitlerin isimleriyle değiştirildiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Son günlerde bazı sosyal medya sitelerinde ve gazete haberlerinde Erenköy yer isimlerinin Türkiye illeriyle değiştirildiği yönünde yanıltıcı bilgiler ortaya atılmış ve bu değişikliklerin halktan saklandığı iddia edilmiştir.

Erenköy’de kullanılagelen isimler mücadele yıllarında Türkiye Cumhuriyeti’nden adaya gelerek bölgeyi savunan kahraman mücahitlerimizin bölgelere verdikleri isimlerdir.

Erenköy’de bulunan tüm coğrafi yer isimleri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 8 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan çalışmayla, bölgede şehit düşen aziz şehitlerimizin isimleriyle değiştirilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Hangi amaçla yapıldığı anlaşılamayan bu tür haberlere halkımızın itibar etmemesinin, bilgilerin doğruluğunun yetkili makamlardan teyit edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.”