Bağımsız Mağusa Belediye Başkan adayı Ulaş Gökçe, dün katıldığı bir TV programında çeşitli açıklamalarda bulundu. Gökçe,  geçtiğimiz dört yılda belediyenin Mağusa ’ya sadece makyaj yaptığını savundu.

Gökçe son 4 yılda, özellikle kanalizasyona hiçbir yatırım yapılmadığını, çağdaş kentlerin en önemli gereksinimi olan bu altyapı yatırımından, insanlar tepki gösterecek diye kaçınıldığını söyledi. Kanalizasyonun çevremizi, yeraltı su kaynaklarımız korumak için en önemli yatırım olduğunu belirten Gökçe, çiçek ekip insanların gözlerini boyamaktan öteye gidemeyen belediyenin 4 yılı bu konuda boşa harcadığını söyledi. Halen projesi devam eden Salamis Yolu’nda tamir edilmesi gereken kanalizasyon altyapısının üzerine asfalt dökülmesinin vatandaşın parasını boşa harcamak olduğunu belirten Ulaş Gökçe, bu yolun boydan boya tekrardan kazılacağını bilip, üzerine göz boyamak için yatırım yapılmasını kabul edilemeyeceğini belirtti.

Gökçe seçimi kazandıkları gün, kanalizasyon altyapısı için AB tarafından hazırlanan projeleri hayat geçirmek üzere çalışmalara başlayacaklarını, arıtma tesisinin kapasitesinin artırılması için de adım atacaklarını söyledi. Özellikle arıtma tesisinden çıkan atık suyun tekrardan kullanılması için projelerinin hazır olduğunu belirten Ulaş Gökçe, Maraş ve çevre bölgelerde tarımla uğraşanların bu suyu kullanabilmesi için gerekli projelerinin de hazır olduğunu söyledi. 

Gökçe amaçlarının çağdaş ve yaşanabilir bir kent yaratmak olduğunu, bunun da altyapının tamamlanmasıyla mümkün olacağını özellikle vurguladı.