Dünya Çevre Günü dolayısıyla Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nda çevre konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özyiğit, çocukların güzel mesajlar verdiğini ve çocuk gözü ile çevrenin konuşulduğunu belirterek, çocukların verdiği bu güzel mesajları büyüklerin de alması gerektiğini vurguladı.

Çocukların küçük yaşta çevre bilincini öğrenmelerinin önemine işaret eden Özyiğit, çocukların aldıkları bu bilinci ileriki dönemde devam ettirmeleri halinde gelecek nesillere örnek olabileceklerini söyledi.

Bakan Özyiğit, çevreyi temiz tutarak dünyanın daha yaşanır hale geleceğini vurguladı.

Özyiğit, çocuk ile çevre günlerinin birlikte kutlanmasının daha anlamlı olacağını da kaydetti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, etkinliğin, çevre duyarlılığını artırmak amacı ile yapıldığını belirtti ve çevrenin önemine değindi.

Çevre koruma Dairesi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’ne etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür eden Ataoğlu, çocukların çevre konusunda aldıkları eğitimi büyüklere de ileteceğini kaydetti.

Bakan Ataoğlu, 1 Haziran Dünya Çocuk, 3 Haziran Bisiklet ve 5 Haziran Dünya Çevre günlerinin üçünün birden sembolik bir şekilde kutlanmasını temenni etti.

Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile yaptıkları çalışmalar çerçevesinde, sadece dokuzuncu sınıfların değil tüm sınıfların müfredatında çevrenin yer alacağı uygulamanın yapıldığını anlattı.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Genel Başkanı Bülent Çıraklı ise, etkinliğin anlamlı olduğunu ve katkı koymak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Etkinlikte, çevreyi temiz tutmanın çocukların gözünden yansıtıldığını ifade eden Çıraklı, çocuk yaşta eğitimin önemini vurgulayarak, çocukların geleceğe sahip çıktıklarını belirtti.

Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu öğrencileri etkinlikte şarkılar söylediler, gösteriler sundular.

Elkinlikte çocuklara hediyeler de dağıtıldı.