Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gönyeli Belediyesi’nin her sene kenti genel bakıma alarak kapsamlı temizlik yaptığı “Bahar Temizliği”, kentin en güzel parklarından birinde başladı. 

Etkinlikte, Lefkoşa ilçesine bağlı izci gruplarından Şehit Ertuğrul İlkokulu ve Dikmen İlkokulu izcileri, Şehit Ertuğrul İlkokulu liderleri Ayşen Kasabalı Aligüllü, Şerif Özhür ve Dikmen İlkokulu liderleri Neriman Soral Tayfunoğlu öncülüğünde Gönyeli’de çevre duyarlılığı ve bilinci için şarkılar söyledi, pankartlar açarak temizlik kampanyasına destek verdi.

BENLİ: “KİRLETMEMEK TEMİZLEMEKTEN DAHA ÖNEMLİDİR”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli etkinlikte yaptığı konuşmada, miniklerin tam bir sosyal sorumluluk örneği sergilediklerini belirtti. 

“Temizlik kampanyamız her yıl yineleniyor, her gün temizlediğimiz kentimizi bu kampanya ile bu kez kapsamlı bakıma alıyoruz” diyen Ahmet Benli, öğrencilerin mesajlarını son derece önemsediklerini söyledi.

Çevre temizliği ve doğayı koruma yönünde bilinçli bireyler yetiştiren öğretmenlere teşekkür eden Benli, “Geleceğimiz emin ellerde, bunu hissediyoruz” diye konuştu.

Benli, yerel yöneticiler olarak sorumluklar taşıdıklarını ifade ederek bunlardan bir tanesinin de “temiz bir çevre yaratmak” olduğunu söyledi. 

Bu sorumluluklarda başarılı olabilmek için ise güçlü ve iş bitirebilir bir yapıya ihtiyaç olduğunu belirten Benli, “Eğer kendi ayakları üzerinde durabilen, güçlü belediyeler yaratamazsak, bu durumda sorunların altında eziliriz. Ne mutlu ki, Gönyeli Belediyesi bütçesi, insan kaynağı, projeleri ve hayalleri ile güçlü bir belediyedir” dedi.

“Kirletmemek temizlemekten daha önemlidir” diyen Benli, bu yönde herkese sorumluk düştüğünü de anımsattı.