Benli, basın mensuplarıyla birlikte ilk olarak Gönyeli İlkokulu ve Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nu ziyaret etti, Gönyeli Belediyesi tarafından okullara kazandırılan akıllı televizyonlarla verilen eğitimi inceledi.

Benli, toplumun geleceği olan çocukların en iyi şekilde eğitim alması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “işe yaramak güzel ve gurur vericidir. Hedef küçülen dünyanın, dünyalı insanlarını yetiştirmektir” dedi.

Gönyeli’deki okullara 42 adet akıllı tahta alındığını aktaran Benli, 2019 yılı sonuna kadar her eve fiber optik kablo ulaştırarak akıllı kent hedefini taşıdıklarını söyledi.

Benli, böylece çocukların eğitimlerini evlerinden bile takip edebilir hale geleceğini kaydetti.

Gönyeli İlkokulu’nun yenilenmesi ve ülkenin ilk kampüs ilkokuluna dönüşmesi çalışmalarının da hızla devam ettiğini anlatan Ahmet Benli, hayatın her alanında gerek bakanlıklar gerekse diğer tüm dinamiklerle işbirliği içinde atılan adımlarda sonuç alıcı noktalara gelindiğini vurguladı.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, basın mensuplarıyla birlikte inşaatı devam eden üst geçiti de ziyaret etti, son duruma ilişkin bilgiler aktardı.

Gönyeli’de atılan her adımın insan yaşamının kalitesini artırma hedefi taşıdığını belirten Benli, en büyük sorunlardan biri olan trafik yoğunluğunu ve atık su sisteminin yarattığı sorunları aşmak için hazırlanan üst geçit projesinin 6 milyona yakın bir maliyeti olduğunu ve tamamının Gönyeli’nin özkaynaklarından finanse edildiğini söyledi.

Ahmet Benli, sözleşmeye göre üst geçitin 15 Temmuz’da tamamlanması gerektiğini ancak müteahhitin 15 Haziran’da bitirme taahhüdünde bulunduğunu da aktardı.

Üst geçitin tamamlanması ile Atatürk Caddesi, Çağaloğlu Kavşağı ve Gönyeli çemberindeki trafik sıkışıklığının hafifleyeceğini belirten Benli, “Gönyeli trafiği ülke trafiğinin en rahat trafiği olacak” dedi.