Bertuğ Topal

Lefkoşa Mezarlığı’nın kuzey batısında Yakın Doğu Üniversitesi’nin arka kısmında yer alan dere yatağında, önceki akşamüzeri bulunan kesik bacak ile ilgili detaylar netleşmeye başlıyor.

Vücudun sağ tarafına ait olduğu düşünülen bacağın cerrahi kesim ile kesildiği ve bir cerrah tarafından kesildiğinin ortaya çıktığı kaydedildi.

Siyah bir poşet içinde bulunan ve poşet içerisinde bir kaç adet şırınganın da tespit edildiği olayla ilgili hem polis hem de hastanelerde incele başlatıldı.

Cerrahi kesim olduğu kesinleşti

Havadis’in edindiği bilgiye göre bulunan kesik bacağın cerrahi kesim olduğu yani bir cerrah tarafından hastane şartlarında gerçekleştirilen operasyon ile kesildiği kaydedildi. Uzman doktorlar kemik kesiminin cerrahi mi yoksa farklı kişiler tarafından mı kesildiğinin bilinmesi için önemli olduğu ifade edildi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan incelemede kesiğin cerrahi kesimin gerektiği şekilde kesildiği kaydedildi.

Devlet Hastanesinde en son 12 Temmuz’da operasyon yapıldı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, hastanede en son ayak kesim işleminin 12 Temmuz tarihinde yapıldığına vurgu yaparak devlet hastanelerinde yapılan bu tip operasyonların ardından tıbbi atıkların pembe poşete konulduğunu belirtti.

Dizdarlı: Bizimle alakası yok

Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı olayın, tıbbi atık gibi gözüktüğünü ifade ederek “eğer özel bir hastanede bir operasyon yapıldıysa normalde, atığın hastanemiz ileri tetkik için devri gerekliydi. Polis raporunu bekliyoruz” dedi.

Gözler özel hastanelerde

Polis, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsi çalışmasının ardından, tahkikatını özel hastanelere yönlendirdi. Ayağın, “cerrah tarafından kesildiği” bulgundan hareket eden polis, tahkikatını özel hastanelere yönlendirdi.

Polis araştırıyor

Polisin kesik ayak ile ilgili tıbbi atık mı yoksa bir suç ile ilgili olup olmadığı konusundaki araştırması derinleşiyor.

Polisin özel hastanelerin kayıtlarını inceleyerek en son ne zaman özel bir hastanede böyle bir operasyon yapıldığına bakacağı kaydedildi.