Diyalog'dan Teoman Turan'ın haberine göre, Güney Kıbrıs’a kaçak yollardan gidip uyuşturucu ithal eden ve geri dönüş yolunda aracında 56 gram hintkeneviri ve 20 gram kokain bulunan sanık Çağlar Barbali hakkındaki dava dün karara bağlandı. Akıncılar köyünde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye geçtiği esnada yakalanan sanık, hapis cezası ile cezalandırıldı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 18 ay hapis cezasına çarpıtıldı.

Sanık hakkındaki kararı okuyan ağır ceza yargıcı Murat Soytaç, sanığın işlemiş olduğu uyuşturucu madde suçunun yaygın ve toplumu endişe içine düşüren suçlardan olduğunu belirterek bu tür suçlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Yargıç Murat Soytaç sanığın yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçtiğini, oradan temin etmiş olduğu uyuşturucu maddeleri aracına gizleyerek yine yasa dışı yollardan ülkeye ithal etmeye çalıştığını ve böylesi bir suçun hiçbir hafifletici yanı olmadığını belirtti. 

Suçlu bulunup mahkum oldu

Yargıç Murat Soytaç, huzurunda bulunan tüm emareler ve olgular ışığında sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri 56 gram hintkeneviri ve 20 gram kokain türü uyuşturucu madde ithali suçundan 18 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Sanık, 4 Ağustos 2017 tarihinde sınır geçerken yakalamıştı.