Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi’nin,  siyasi amaçlar uğruna karalanmaya çalışıldığını belirtti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,  son günlerde Girne Belediyesi hakkında özellikle sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Güngördü, Karaoğlanoğlu’nda bulunan bir otel inşaatında, yıkım işlemlerinin başlamasının ardından  bazı kesimler tarafından Girne Belediyesi’ne yönelik sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik açıklamalar yapıldığını ifade etti.

Takriben Temmuz 2016’dan beridir, Girne Kaza Mahkemesi nezdinde dosyaladıkları davalar ile izinsiz inşaatın yıkımı ile ilgili olarak tüm teknik sıkıntılara rağmen ellerinden  gelenin en iyisini yaptıklarını kaydeden Güngördü, ilgili şirketler lehine herhangi bir ayrıcalık ve/veya imtiyaz tanıma gibi bir kaygı  ve/veya niyetlerinin  asla olmadığını vurguladı.

Güngördü, izinsiz inşaatın ilerlemesini önlemek amacıyla  gerek mühürleme yetkisini kullanarak, gerek ara emri temin ederek gerekse davayı layığıyla  takip ederek yerine getirmek için çok çaba sarf ettiklerini belirtti.

Güngördü açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hukuki teknik sıkıntılar dolayısı ile her ne kadar ‘davanın geri çekilmiş’ olduğu gündeme gelmiş ise de, gayrı yasal durumun ortadan kaldırılması gerekliliği niyetimizden asla vazgeçmedik.

Tam tersine Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl A.Ş ve Banayan Beach Limited yetkililerinin de hazır bulunduğu 21 Nisan 2017 tarihli Mahkeme celsesinde, Mahkeme tutanaklarından da görülebileceği gibi; 16 Girne II. 777 Sayılı Planlama Onayı’nda yer almayan ve/veya işaretlenip yıkılması gerekli olan tüm izinsiz inşaatın ve/veya katın ve/veya ilavelerin en geç 31 Temmuz 2017 Tarihi’nde yıkılacağı, Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl A.Ş ve Banayan Beach Limited tarafından taahhüt edilmiş olup, işbu taahhütler ve beyanlar mahkemece kayıt altına alınmıştır ve işbu mahkeme tutanakları tasarrufumuzda olup, her zaman paylaşıma sunduk. Yine bu taahhütleri kayıt altına alan bir de Protokol imzalanmıştır.  

Mahkeme Kayıtları ve Protokol aşağıdaki içeriğe sahiptir:

Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl A.Ş ve Banayan Beach Limited, en geç 01/07/2017 tarihinde imar planının açıklanmaması ve/veya kat artırımına ilişkin bir ibarenin yer almaması durumunda yıkım taahhüdünde bulunmuştur.

İşbu yıkım taahhüdünü yerine getirmemeleri durumunda Girne Belediyesi tarafından aleyhlerine tekrar dava açılmasını hatta suçlarını kabul etmek suretiyle dava açılmasını da kabul etmiştir)

Hali hazırda davamıza duruşma yapmak suretiyle devam etmiş olsa idik dahi, en az bunun kadar iyi ve/veya hızlı bir sonuç alınabilirdi”.

Güngördü,  attıkları sağlam adımlar neticesinde imar planı prensipleri açıklandıktan sonra ilgili şirketin yönetim kurulu başkanı Cihangir Kubilay’ın yıkımın başladığı gün kamuoyuna yaptığı açıklamada “Belediye ile yaptığımız protokol gereği taahhüdümüze uygun olarak yıkım işlemlerini başlattık” ifadesini kullanmasının  yıkım işleminin belediyenin ısrarlı  talebi üzerine gerçekleştiğinin göstergesi olduğunu ifade etti

Güngördü, yaşanan gelişmeler ortadayken,  dedikodu yöntemiyle ve çirkin varsayımlarla ortalığı germenin hiçbir yararı olmadığını belirterek, “Biz yapılan yıkım ile ilgili herhangi bir takdir beklemiyoruz ve bu yıkımın görevimiz olduğu bilincindeyiz. Ortada bir başarı var ise bu, hepimizin ortak başarısıdır ancak tüm bunlara rağmen Girne Belediyesinin, siyasi amaçlar uğruna karalanmaya çalışıldığı çok açıktır” ifadelerini kullandı.
 
Güngördü,  Girne kentini seven herkesi düzgün, çağdaş ve sürdürülebilir bir imar planı yapılması için katkı koymaya davet etti.